Nachtje weg? Wij gingen naar Den Haag

Wie denkt dat Den Haag alleen maar leuk is in de zomer, heeft het mis. Ook als het met bakken naar beneden komt vallen is het er prima vertoeven. Op een regenachtige vrijdagmiddag stapte we op de trein met bestemming Den Haag. We hadden nog eningszins hoop dat in Den Haag de zon zou schijnen, maar hoe dichter we bij de kuststad kwamen hoe verder de moed ons in de schoenen zakte..
Wat ga je doen in Den Haag als het niet ophoudt met regenen? Je kunt op je hotelkamer een potje gaan janken of je kunt je artistieke jas aantrekken en een museum bezoeken. We kozen voor het laatste.

De cultifreaks onder ons kunnen hun hart ophalen in Den Haag: de stad heeft ontzettend veel musea. Ook als je geen museum-ganger bent en je over het algemeen alleen naar binnen gaat als je echt niks anders te doen hebt (like us), hebben we hier toch een interessante voor je: Escher in het Paleis. Ditย is een museum gevestigd in het prachtige Paleis Lange Voorhout. Fun fact: dit paleis diende als begin- en eindpunt van de Prinsjesdag stoet in de tijd van Koningin Juliana. Na het aantreden van Koningin Beatrix werd Paleis Lange Voorhout ingeruild voor Paleis Noordeinde en sindsdien hangt het vol met het werk van de kunstenaar Maurits Cornelis Escher. Wellicht herken je zijn werk van je tekenlessen op de middelbare school. Je ontdekt hier dat je ook prima in nuchtere status je brein voor de gek kunt houden, bent er sowieso een paar uur zoet mee en je hebt je Nederlandse culturele erfgoed-kennis weer lekker verbreed.

Oke, mocht je nu echt allergisch zijn voor alleen al het woord ‘musea’, dan is binnenduiken in een van de leuke cafeetjes of barren voor een Haagse koffie of een speciaalbiertje een prima alternatief. Onze aanraders zijn:

1. Bij Clarence (don’t skip the cake)

2.Juni

3. Pistache

4. The Bookstore

5. Blossom

6. Vascobelo

7. Huppel the pub (alleen die naam is al goud waard)

Den Haag hotspots bars restaurants

Coffee, Cake & Rainy Days in Den Haag

Het leukste moment van een nachtje weg is toch wel na 6e, als het tijd is voor een hapje en drankje. Het recept voor een topavond in Den Haag? Een hapje eten bij Jamey Bennett en daarna door naar de markt voor een cocktail aan de bar bij Bleyenberg. Jamey Bennet weet zichzelf prima te beschrijven op zijn website als “de plek waar je neerploft op een Chestfield met een Gin&Tonic in de hand”. Helemaal waar, maar ze vergeten wel nog even te melden dat niet alleen de Gin&Tonic’s top zijn maar ook alles wat uit de keuken komt fingerlicking good is. Denk aan perfect gegaarde Ceviche, sticky buikspek en een Bavette die wegsmelt op je tong. Combineer dat met een gezellige uptown sfeer, lekker achtergronddeuntje en fijn personeel en je avond kan niet meer stuk. Je zou kunnen blijven hangen aan de bar bij Jamey Bennett maar hey, je bent niet elke dag in Den Haag. Een collega tipte ons de super hippe bar Bleyenberg. En yes, we werden hier zeker blij van. De barman heeft voor ons een perfecte cocktail geshaked en terwijl we die wegnipte hebben we ons lekker laten onderdompelen in het hippe Haagse nachtleven… Oh oh Den Haag!

Hoteltip: Carlton Ambassador Hotel in de Sophialaan vanwege het heerlijke bed, de mooie kamers, de goede locatie en het uitgebreide ontbijt.