Licor 43: het Spaanse goud!

Waar iedereen vroeger standaard aan de Bacardi, Wodka of Bessen zat, is er in de loop der jaren natuurlijk wel het een en ander veranderd op drank gebied. Naast het biertje (waar ze mij op warme dagen écht heel blij mee kunnen maken) en een overheerlijk wijntje of bubbels (die er eigenlijk altijd wel in gaan) zijn er natuurlijk tal van lekkere drankjes bijgekomen. En daar houden wij eigenlijk nét zo veel van!

Licor 43

Licor 43 is nou typisch zo’n drankje! In één keer uit het niets was het daar. Het helder gouden Spaanse Premium likeurtje, gemaakt van 43 uiterst geheime ingrediënten (welke slechts een aantal familieleden weten) en wat tot op de dag van vandaag nog steeds alleen maar in het Spaanse Cartagena geproduceerd wordt. De 43 ingrediënten bestaan vooral uit kruiden, citrusvruchten en ander Mediterraans fruit en heeft ook een vleugje vanille en karamel.
Tot voor kort dronk ik het alleen maar puur (of on the rocks, maar dat vind ik doorgaans zonde van een drankje) maar sinds we onze eigen Ladify 43 cocktail hebben, staat deze steevast op tafel als er vrienden langs komen. Dat je het Spaanse goud dus prima kunt mixen tot een overheerlijke cocktail zijn wij bij Ladify dus echt wel van overtuigd!

In the mix!

Wat dacht je van een Sangria Cava 43. Sangria en cava horen bij de zon zoals regen op een Nederlandse herfstdag. En laat nou die Cava met Licor 43 het perfecte startpunt zijn voor een heerlijke sangria! Wat gin, appelsap, citroensap en een handje vers fruit…..en off you go! Heerlijk!
Ook margaritas kunnen altijd. Al is het alleen al vanwege het vrolijke glaasje (daar word je toch instant happy van?!) licor 43 mixen met tequila, limoensap, scheutje oranjebitter erbij voor de liefhebber, even shacken e voilà…..salut!
Maar mijn persoonlijk favoriet is toch wel echt de Strawberry Crush! Niet alleen omdat ik aardbeien en basilicum (en eigenlijk ook balsamico) een hemelse combi vind, maar afgemaakt met wodka en limoensap…..mmmmm!! Laat die zomer maar komen!

Terrassen

En die zomer gaan we, zoals altijd, weer veel op het terras doorbrengen! Met veel vrienden en nog meer cocktails. Ga eens een keer niet naar je ‘standaard’ terras waar je altijd komt, maar laat je ook eens verassen in andere steden (of in je eigen stad). Je hoeft hiervoor niet zelf te gaan zoeken hoor. Het Spaanse likeurtje heeft dit jaar uitgebreid research gedaan om de beste terrassen te selecteren (waar o waar kan ik solliciteren voor volgend jaar?!!). Ga eens naar Boshuys Hermitage in het Brabantse Oisterwijk, Klein Berlijn in Utrecht, Sofa in het prachtige Maastricht of De Oliemölle in Borculo! Persoonlijk favoriet blijft zeker Lion Noir in onze hoofdstad, dus wie weet tot op het terras….ergens…..ik ben dat meisje met die 43 cocktail!!