Ladies in suits: Hoe vind je het perfecte pak

Ladies in suits.. Het staat je fantastisch en je voelt je er goed in of je vind het drie keer niks en draagt het nooit: een pak. Tijdens het Ladies only event kreeg ik een uniek kijkje in de nieuwe dames collectie maatpakken van The Tailor Mates. De stof, de voering, de knopen of het stiksels. Ga je voor een pantalon of voor een kokerrok? Je mag alles zelf samenstellen. Daarnaast vertelde styliste Jolanda Oskamp tijdens de masterclass dat het belangrijk is dat je een een pak kiest die past bij je persoonlijkheid. Maar hoe kom je daar achter?

Kleding is communiceren zonder woorden en goede vragen stellen is the key. Zeker bij een zakelijke outfit, voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, is het belangrijk dat je weet wat je wil uitstralen, wat je rol is en wie je bent. Ben je introvert of extravert? Met donkere en harde materialen creëer je afstand. Met vrolijke felle kleuren straal je vriendelijkheid uit.

‘Alles draait om de eerste indruk’

Ik zal een persoonlijk voorbeeld geven. Sinds ik er achter ben gekomen dat ik hooggevoelig ben draag ik bijna geen zwarte kleding meer. Door veel zachte pastel tinten en fijne materialen te dragen, straal ik een bepaalde zachtheid uit. Dit verteld iets over mijn karakter. Ik voel me goed in deze style, want het past bij mij..
“Heb je een off-day? Kleed je dan vooral mooi aan!”, verteld Jolanda Oskamp. Hierdoor ga je je beter voelen. Ook al zou je je het liefst in een grote donkere grijze trui willen verstoppen.

Oke terug naar het pak…

Een mooi passend pak is een perfecte basis outfit, waar je weer nieuwe outfits mee kan maken. Voor een casual outfit combineer je de pantalon met een basic wit t-shirt en sneakers of het colbert op een stoere jeans. Bij The Tailor Mates kijken ze ook goed naar je figuur. Ben je bijvoorbeeld fijn gebouwd? Ga dan voor een getailleerd jasje met smalle schouders.

Mooi maar pijnlijk?

Een stijlvolle pump maakt je outfit compleet. Mooi maar pijnlijk? Daar heeft het schoenenmerk Feraggi iets op bedacht. Ik kon het ook bijna niet geloven maar dit zijn echt de pumps die voelen alsof je sloffen draagt. Onderin zit het zelfde zachte, sterke voetbed als bij Nike sneakers. Tijdens het Ladies Only event was ik meteen verliefd op de zachte pastel tinten. Shoe-heaven! Van mooi suede tot leer met prints.
Heb je net als ik hele (lees : heeeeeeeeele ) kleine en smalle voeten? Dan hebben ze teenteuntjes die je voorin de pump kan leggen.