Koningsdag 2023: dit zijn de grootste festivals

Donderdag is het zover! Dan mogen we weer de oranje bloemetjes buiten zetten. Terwijl de koninklijke familie door feestelijk Rotterdam geleid wordt, is er op Koningsdag 2023 ook in derest van het land een heleboel te doen. Wat? Dit zijn de grootste festivals waar je uitgedost in het oranje de voetjes van de vloer kunt doen.

Breda | Free Your Mind Kingsday

Free Your Mind viert dit jaar haar 20e jubileum met een aantal geweldige festivals, waaronder het Free Your Mind Kingsday festival op Breda Airport. Artiesten waaronder Reinier Zonneveld, Kiki Solvej, Nico Mereno B2B Dyen, Speedy J zullen het podium betreden om de verjaardag van de Koning samen met 25.000 bezoekers te vieren.

Koningsdag 2023

Zwolle | King Dance

Koningsdag 2023 wil je misschien wel in Zwolle vieren! Kingdance Zwolle is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de hotspot van Nederland op koningsdag- en nacht. Niet voor niets vind je hier dan ook de grootste Nederlandse namen op het podium. Van Kris Kross Amsterdam tot Broederliefde en van Emma Heesters tot Ronnie Flex. Tickets zijn nog steeds te koop.

Koningsdag 2023
Bron: Kingdance.nl

A’dam, R’dam & Groningen | Kingsland Festival

Al sinds 2013 organiseren 4PM Entertainment en E&A Events het grootste Koningsdagfestival van Nederland: Kingsland. Dit jaar op Koningsdag 2023 is de organisatie terug met het festival in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Wat je kunt verwachten? De meest uiteenlopende DJ’s, artiesten en muziekstijlen, en natuurlijk een hoop gezelligheid en oranje!

Den Haag | Kings World 2023

Ook in Den Haag wordt er weer een groots Koningsfeestje gevierd dit jaar: Kings World. Op de Main Stage vind je namen als Donnie, Ziggy en Chuckie, terwijl in het ‘Huis van Oranje’ de voetjes van de vloer gaan op de beats van DJ Roberto, Chicco en Samantha Steenwijk. En voor wie dol is op de 90’s: er is zelfs een Happy 90’s stage!

Koningsdag 2023
Bron: Kings World Den Haag Festival

Den Bosch | Oranjekade Festival

Een hiphop stage, een house en techno podium รฉn een stage om bij te rocken. Ben jij komende donderdag in Den Bosch? Overweeg dan zeker om naar het Oranjekade Festival te gaan. En dit jaar betaat het festival ook nog eens 5 jaar, dus extra groot feest! Er zijn nog enkele tickets beschikbaar. Dus wees er snel bij!

Koningsdag 2023
Facebook Oranje Kade

Eindhoven | King-S festival

Last but not least: het King-S festival in het Brabantse Eindhoven. Het festival vindt plaats op Stijp-S in Eindhoven waar je naar meer dan 60 artiesten kunt luisteren verdeeld over maar liefst 5 pleinen en het Klokgebouw. Voor koningsnacht indoor in het Klokgebouw heb je een entree ticket nodig, alle andere evenementen zijn gratis te bezoeken.

Koningsdag 2023