Kaasfondue restaurant Smelt opent pop-up locatie in Westerpark

Goed nieuws voor alle kaasliefhebbers: het populaire kaasfondue restaurant Smelt (Runstraat, Amsterdam), opent deze winter een pop-up locatie Smelt in het mooie Westerpark. Vanaf nu kun je in een heerlijke huiskamersfeer genieten van smeuïge fondues, heerlijke wijnen en fijne charcuterie. Wij kregen alvast een voorproefje en we kunnen je vertellen.. dat was smullen!

Kaasboer x restauranthouder

Toeval bestaat niet, dus dat de eigenaren van Café de Doffer – Gijs en Johan – in contact kwamen met kaasboer Joost (De Kaaskamer) heeft zo moeten zijn. Vanuit een gedeelde passie voor lekker eten én kaas ontstond in 2022 het concept voor kaasfondue restaurant Smelt, met een eerste vestiging in de Runstraat (in de 9 Straatjes) in Amsterdam. Dat het concept vorige winter succesvol was is wel gebleken. Avond aan avond konden de heren rekenen op een vol huis. Met dit succes in het achterhoofd opent Smelt deze winter een tweede pop-up locatie in het Westerpark (Gosschalklaan), zodat nóg meer van jullie kunnen genieten van een cheesy avond!

Restaurant Smelt

Huiskamersfeer

De nieuwe pop-up van Restaurant Smelt zit aan de Gosschalklaan 7 in het Westerpark, Amsterdam. Het restaurant huist in één van de oude gebouwen van de Westergasfabriek, voorheen een koffiebranderij. Bij binnenkomst word je direct omarmt door een huiselijke sfeer. Van de gezellige ronde tafeltjes tot de kitscherige grote lampenkappen met franjes boven tafel en de kussentjes op de bank. Het restaurant is verdeeld in 2 ruimtes: één op de begane grond en één op de eerste verdieping. Door deze scheiding is het mogelijk om zowel met kleine als grote groepen te komen eten.

Kaasfondue 2.0

En dan natuurlijk even over de fondues, want daar draait het in dit restaurant natuurlijk om.  Wie denkt dat alle kaasfondues op elkaar lijken heeft het goed mis. Tijdens ons bezoekje aan de pop-up van Smelt proefden wij namelijk een variëteit aan smaken. Van een oer-Hollandse fondue met Petit doruvael, tynjetaler en bunker blosse, tot een Zwitserse fondue van L’etivaz alpage, vacherin fribourgeois en appenzeller noir. Zelfs voor de veganisten onder ons is er een fondue beschikbaar op basis van gefermenteerde cashewnoten. Oh, en ook als je zwanger bent kun je ten volste genieten. De keuken zorgt dan voor een kaasfondue op basis van een kookwijn met een minimaal alcohol percentage (< 1%). De wijn wordt een flinke tijd aan de kook gebracht waardoor de alcohol zo goed als verdwenen is. Completely safe dus!

Pop-up restaurant Smelt

VECHTEN OM ‘DE NON’

Vechten om de wat? Je kent het wel, de fonduepan is zo goed als leeg gelepeld en op de bodem ontstaat langzaam een krokantje van kaas. In Zwitserland heeft dit krokantje een speciale naam, namelijk ‘la religieuse’ ofwel ‘de non’. De traditie is om een rauw eitje kapot te tikken op de pan en het ei te mengen met de kaas op de bodem. Zo zou de kaas makkelijker loskomen en heb je een laatste goddelijk hapje. Vraag je je dus af waarom er een rauw ei op tafel staat? Dit is het antwoord. Eet smakelijk!

Bezoeken

Een hapje eten bij Restaurant Smelt in het Westerpark? Maak op tijd een reservering via de website, want je raadt het al.. het restaurant is zeer in trek! Naast kaasfonduen kun je ook een kaasproeverij boeken. Deze gaat gepaard met heerlijke bijpassende wijnen. Hiervoor maak je een reservering via [email protected].

@ladifynl Mede-kaasliefebbers opgelet! 🧀 @RestaurantSmelt opent een pop-up in het Westerark in Amsterdam. Verrassende fondues en heerlijke wijntjes! Wij zullen hier vaker te vinden zijn deze winter 🫕 🤤 #restaurantsmelt #amsterdam #hotspot #hotspotamsterdam #ladify ♬ Oui,Oui,Oui,Oui - Sacha Distel