In je eentje op reis: 5 slimme tips & tricks

Misschien wil je het altijd al eens doen, maar heb je de stap nog nooit durven zetten: een soloreisje maken! We willen je zeker aanmoedigen dit avontuur eens te beleven, want het kan enorm leuk zijn om in je eentje op pad te gaan. Mits je het goed aanpakt. Met de juiste voorbereidingen, ga jij met een gerust hart op pad. En reken maar dat het een ervaring wordt om nooit meer te vergeten! Lees snel verder voor onze 5 slimme tips & tricks om in je eentje op reis te gaan.

Bepaal de ideale reis

Bedenk wat voor jou de ideale reis is om in je eentje te maken. Misschien is er wel een mooie stad die je altijd al eens wilt bezoeken. Maak dan een leuke stedentrip! Of wellicht voel je er juist meer voor om een strandvakantie te boeken, en met je bikini aan volop van de zon te gaan genieten. Ideaal als bijvoorbeeld je partner daar geen zin in heeft: in je eentje hoef je daar mooi geen rekening mee te houden.

In je eentje op reis: 5 slimme tips & tricks

Denk na over de reisduur

Niet alleen de vakantiesoort telt mee, maar ook de reisduur. Zeker als je voor het eerst in je eentje op reis gaat, kan het best spannend zijn. Het is waarschijnlijk genoeg om een paar dagen weg te gaan: denk aan een lang weekend of een midweek. Zo hoef je ook maar weinig bagage mee te nemen, wat ook weer lekker praktisch is. Neem in dat geval alleen de kleding mee die je echt nodig hebt, zoals je favoriete zomerjurkjes, zodat je niet zo zwaar bepakt bent. Al is het natuurlijk aan jou om de ideale reisduur te bepalen: langer weggaan is ook zeker een optie. Maar onthoud: hoe zwaarder de tas, hoe meer mee te slepen!

In je eentje op reis: 5 slimme tips & tricks

Veiligheid is belangrijk

Veiligheid is belangrijk wanneer je in je eentje op reis gaat. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie naar een veilige, nette en schone stad. Laat altijd aan iemand thuis weten waar je op dat moment bent. En spreek bijvoorbeeld af dat je elke dag even een berichtje stuurt. Pas op met contact met vreemden: voelt het niet goed, dan kun je het maar beter laten. En doe gewoon geen dingen die je thuis ook niet zou doen in je eentje.. Met gezond verstand kom je een heel eind!

Plan je overnachtingen en activiteiten

Je wilt je natuurlijk niet gaan vervelen als je in je eentje op reis gaat. Ook al is het vrij onwaarschijnlijk dat dit gaat gebeuren, plan van te voren zeker alvast wat activiteiten, zodat je altijd iets leuks kunt gaan doen. Op deze manier haal je het meeste uit je vakantie. Boek ook alvast tijdig je overnachtingen, tevens als je op doorreis gaat. Zo heb je een duidelijk plan voor je vakantie, en blijf je in de weer. Uiteraard, je kunt ook op de bonnefooi gaan, maar doe dit alleen als je je daar prettig bij voelt.

In je eentje op reis: 5 slimme tips & tricks

Ontmoet nieuwe mensen

Waar iedereen bang voor is, is toch wel eenzaamheid. Alleen reizen kan dan ook best eng zijn omdat je bang bent om je alleen te gaan voelen. Nergens voor nodig! Wanneer je in je eentje gaat reizen, is het zeer eenvoudig om nieuwe mensen te ontmoeten. Je hebt namelijk snel aanspraak. Om het leggen van contacten nog makkelijker te maken slaap je bijvoorbeeld in hostels, waar meerdere soloreizigers bij elkaar komen. Doe mee aan activiteiten en spreek mensen aan. Het zal je verbazen hoe eenvoudig het is!