Hier wil je bij zijn: NL Championship Longboarding in Wijk aan Zee

Surfgirls (& boys) opgelet! Komende zondag (5 juni) staat Wijk aan Zee in het teken van het allereerste Deus Cross-Step NL Longboarding Championship. Een hele toffe surfcontest aan de Nederlandse kust. En niet alleen de sport staat in de schijnwerpers, ook kunst, muziek en de ‘surf lifestyle’ hebben een plaats tijdens het event. De Deus Cross-Step is bedoeld voor alle liefhebbers van longboarden. Ben jij er zo één? Dan zou je nog een plekje op de reserve startlijst kunnen bemachtigen, of natuurlijk gewoon gezellig komen kijken! Zien we je in Wijk aan Zee?

Deus Surf Culture

Al 10 jaar organiseert Deus Ex Machina het Deus 9ft & Single Surf Event op Bali – een wereldwijd bekend longboard evenement waarbij het draait om de kunst van het single fin longboarden. De Deus Cross-Step NL Longboarding Championship is voor Deus het eerste surf event op Europese bodem. De top van de Nederlandse surfwereld is erbij: Nienke Duinmeijer (Europees Kampioen Longboarden), Kay van der Valk (deelnemer EK Longboarden) en Pascal van der Mast (‘Dutch Waterman’). Hier wil je bij zijn!

Hier wil je bij zijn: NL Championship Longboarding in Wijk aan Zee

Ain’t we got fun

Deelnemers starten in 3 categorieën: men, women, grommets (kinderen), waarbij een 6-koppige jury de heats beoordeeld volgens de officiële WSL-regels. De categoriewinnaars gaan naar huis met een custom Deus longboard, gemaakt in samenwerking met Jeroen Vork, a.k.a. de Gliding Dutchman en Joost Duivenvoorde van The Boardshack. ‘Net als op Bali, gaat ook dit evenement niet alleen over competitie; het gaat ook om de ‘kunst van het longboarden’, geheel volgens de Deus-filosofie’, aldus Hanna van Deus Nederland. Kortom, hier wil je bij zijn: NL Championship Longboarding in Wijk aan Zee.

Aanmelden en informatie

Aanmelden (voor de reservelijst) kan door een mail met naam en categorie te sturen naar [email protected]. Deelnamekosten bedragen €25, inclusief een limited edition Deus T-shirt, BBQ en goodiebag. Toegang voor bezoekers is gratis. Meer informatie over het Deus Cross-Step NL Longboarding Championship is te vinden op Instagram: @deus.amsterdam