Getest: de Nourished Daily Cleanse Bars

Nourished Daily is het nieuwe Nederlandse merk voor clean & green persoonlijke verzorging. Nourished? Yes, de dames van het e-commerce platform Nourished.nl zijn een eigen verzorgingslijn begonnen! Wat kun je verwachten? Natuurlijke unisex producten geschikt voor ieder huidtype voor een betaalbare prijs. Te mooi om waar te zijn? Ik testte de nieuwe Cleanse bars uit!

Nourished daily

De Nourished Daily Cleanse bars zijn gemaakt om de huid grondig te reinigen. Er zijn vijf verschillende bars: ‘Sensitive Skin Cleanse Bar’, ‘Dry Skin Bar’, ‘Acne Cleanser Bar’, ‘Body Cleanse Bar’ en de ‘Coffee Scrub Cleanse Bar’. Ik testte de ‘Sensitive Skin Cleanse Bar’ en mijn vriend de ‘Acne Cleanser Bar’. Beiden gebruikten we ook tegelijkertijd de ‘Coffee Scrub Cleanse Bar’.

Sensitive Skin Cleanse Bar

Deze bar is speciaal gemaakt om je huid grondig, maar zacht te reinigen. De bar is geformuleerd met Roseship, Olijfolie en Kokosolie, speciaal om de gevoelige huid te kalmeren. Daarnaast zorgt haverolie dat de ontstoken, rode huid gekalmeerd wordt door de huidbarrièrefunctie te ondersteunen.

Acne Cleanser Bar

Zoals de naam al doet vermoeden is deze bar speciaal ontwikkeld voor de vettere en acne gevoelige huid. De belangrijkste ingrediënten zijn Tea Tree & Rozemarijn. Beiden zijn antibacterieel en helpen een onrustige huid kalmeren. Groene klei helpt vuil en onzuiverheden van het huidoppervlak verwijderen en om vet en viezigheid in de poriën te verwijderen, zonder dat het de huid uitdroogt.

Coffee Scrub Cleanse Bar

Deze bar geeft je huid een kickstart voor de dag! Geformuleerd met gerecyclede koffiedrab dat dode huidcellen verwijderd en werkt als een exfoliant. Daarnaast zorgt Rhassoul klei ervoor dat de huid diep gevoed wordt met een zachte en gehydrateerde huid als resultaat. Cafaine stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor een stralende glow.

Nourished

Experience

Ik moet zeggen dat ik in het begin even moest wennen aan het gebruik van de bar, maar dat wennen ging vrij snel! Het resultaat was namelijk direct fijn en dus kan ik de bars inmiddels niet meer wegdenken uit mijn badkamer! Mijn huid voelt heerlijk zacht en schoon aan na het gebruik van de Sensitive Cleanse Bar. Daarnaast is mijn huid rustiger en heb ik minder rode vlekken in mijn gezicht. Ik gebruik de bar ’s morgens en ’s avonds om mijn gezicht te wassen.

Mijn vriend gebruikt de Acne Cleanser twee keer per dag (’s morgens en ‘savonds) voor zijn gezicht. Het resultaat is enorm fijn. Hij heeft duidelijk minder last van acne en zijn huid is een stuk rustiger sinds het gebruik van deze bar. Hij is zelfs zo enthousiast dat hij de bar ook meeneemt wanneer hij op reis gaat. En geloof mij… Dat zegt in dit geval veel!

De Coffee Scrub Bar heeft een vrij intense scrub wat in het begin even wennen is. Inmiddels gebruik ik deze 1 keer per week waarna mijn huid echt heel fijn aanvoelt. Het is mijn persoonlijke me-time moment in de douche geworden. Door de wat intensere scrub, voel je ook goed dat het positief werkt voor de bloedsomloop.

Dus, conclusie. Is het te mooi om waar te zijn? Wat mij betreft zeker niet! De bars maken nu zelfs deel uit van mijn favoriete verzorgingsproducten!