Gezond en duurzaam leven? Nourished oprichtster Floor weet er alles van

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal..

Floor Hendriks (34) woont in Den Bosch en staat samen met haar compagnon Erin aan het hoofd van e-commerce platform Nourished. In deze webshop vind je alles wat met ‘clean beauty & living’ te maken heeft.  Niet gek, want beide dames zijn liefhebbers van het leven en gepassioneerd over alles wat gezond en duurzaam is voor de mensheid en de planeet. Wij spraken Floor over het ondernemerschap en haar persoonlijke leven.

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Als ik mensen tegenkom en ze kennen mij ergens van dan is het meestal omdat ze me wel eens ergens online hebben gezien. Dat kan kloppen, ik heb een e-commerce bedrijf genaamd Nourished en daarop zie je mij weleens verschijnen. Zowel op de website als op de Instagram!

Erin & Floor Nourished

Waar sta je op dit moment in het leven?

Ik heb net een aantal grote veranderingen doorgemaakt en ben nu weer in wat rustiger vaarwater beland. Binnenkort verhuis ik naar een nieuw appartement en daar kijk ik heel erg naar uit! Verder heb ik net mijn tweede onderneming opgericht met mijn business partner Erin. Met Nourished Daily hebben wij onze eigen persoonlijke verzorgingslijn gelanceerd, een absolute droom die uitkomt! Bovendien zijn we mooie plannen aan het maken om dit merk uit te bouwen in Nederland en de rest van Europa.

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Op persoonlijk vlak zou ik uiteindelijk graag een eigen huis willen kopen, alleen of met iemand. Het lijkt me heerlijk om echt je eigen plek te hebben, een droom die ik al heel lang heb. Dus af en toe scrol ik lekker door funda heen op zoek naar mijn droomhuis. Maar goed, zoals we allemaal weten, is de huizenmarkt niet echt ideaal op het moment. Maar dat huis gaat er uiteindelijk komen, ik weet het zeker!

Op zakelijk vlak zou ik dit jaar nog ons eigen merk Nourished Daily terugzien in de schappen van drogisterijen in Nederland. Hier zijn we op dit moment hard voor aan het werk. Hoe vet zou het zijn om een winkel binnen te lopen en de producten te zien liggen die wij gemaakt hebben?

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

De mooiste en grootste les die ik in de afgelopen jaren heb geleerd is dat ondernemen mijn school of life is. Erin en ik zijn een e-commerce bedrijf begonnen in een branche waar we NIKS vanaf wisten, zonder enige technische achtergrond én met ook nog eens 8 of 10 uur tijdsverschil tussen ons in. We waren 27 en 34,  hebben alles zelf gefinancierd en ruim 6 jaar later zijn we er nog, professioneler dan ooit, met meer kennis dan ooit. We komen uit de gezondheidszorg, werkten veel met mensen, maar kunnen nu ook ‘meepraten’ over seo-strategieën en backends van websites. Als je een kans ziet, een gat in de markt, en leergierig genoeg bent, dan kun je slagen. Is het makkelijk? Zeker niet! We hebben soms mensen nodig die ons eraan herinneren wat we al bereikt hebben, soms vergeet je dat namelijk gewoon. We zijn van ver gekomen, maar nog lang niet klaar!

Welk taboe zou jij willen doorbreken?

Ik moet hier even over nadenken, want er zijn best wel veel taboes die doorbroken mogen worden. Over het algemeen denk ik dat Nederland als land steeds preutser aan het worden is. Waar we eerst vol trots als één van de eerste samenlevingen taboes doorbraken, lopen we nu soms achter de feiten aan. Ik hoop dat ons land an sich niet conservatief wordt.

Wat is jouw levensmotto?

Mmmm ik denk niet dat ik die echt heb. Belangrijkste voor mij is dat je je vrij voelt. Ik hoop dat iedereen dat gevoel op een bepaalde manier mag ervaren.

Welk advies zou jij jouw jongere geven?

Als het op het sociale leven aankomt: ben niet bang om echte connecties te maken en elkaar ‘in het echt’ te ontmoeten. Het is zoveel leuker dan sociaal zijn via social media.Werkgerelateerd: ga iets doen waar je blij van wordt op een plek met mensen waar je je veilig & comfortabel voelt.