Dit zijn de trouwtrends 2023

Ben jij dit jaar ceremoniemeester of stap je misschien zelf in het huwelijksbootje? Dan wil je deze bruiloft trends niet missen! Door de hoge trouwbomen zie je wellicht het bos niet meer, de keuze voor tafellakens, thema’s, jurken en locaties is namelijk oneindig. Misschien dat deze trouwtrends van 2023 je dan ook kunnen helpen de chaos te structureren en knopen door te hakken. Pak je notitieboekje er maar bij!

Kleurrijke trouwjurk

Jawel, je leest het goed. De trouwjurk in kleur is een upcoming trend. Het smetteloze wit maakt plaats voor blush tinten, maar ook fel rood, groen en blauw zijn populair. Zo trouwde Georgia, uit de Netflix serie Ginny & Georgia, in een prachtige lichtblauwe japon. Kortom, ben jij niet zo van het maagdelijke wit, maak dan een bold keuze en beken kleur.

Trouwtrends 2023
Bron: Galisa Grace

Embroided veils

Kourtney Kardashian zette de trend met haar rijkelijk versierde sluier voor haar ja-woord met Travis Barker in 2022. De sluier werd met de hand voorzien van borduurwerk. Van bloemen tot de Heilige Maagd Maria en zelfs een religieuze afbeelding die gebaseerd was op één van Travis Barker’s tatoeages. De embroided sluier is een hit en zien we in de nieuwe bruidsmode dan ook veelvuldig terugkomen

Trouwtrends 2023
Bron: Pinterest

Discoballs

Van de jurk naar de aankleding van de trouwlocatie. Want ook hier is weer genoeg over te zeggen! Zo zullen we volgens trendwatchers heel veel discoballen gaan zien het komende trouwseizoen. Een trend die we ook al in veel interieurs zien terugkomen. Wat ons betreft helemaal niet zo’n gek idee, want zo’n bal met spiegeltjes geeft niet alleen een speels effect, maar daagt ook nog eens uit tot (disco)dansen!

Trouwtrends 2023
Bron: Pinterest

De natuur in

Nog één van de trouwtrends 2023 is de bruiloft in de natuur. Een bruiloft tussen de bloemenvelden of juist op een openplek in het bos. De natuur zorgt voor de muzikale omlijsting én schitterende entourage. Wel alleen geschikt als je zeker bent van mooi weer. Het zou toch wat zijn als het met bakken uit de hemel komt terwijl jij op je hoge hakken richting het altaar schrijdt.

Trouwtrends 2023
Bron: Pinterest

No phone policy

Nieuw is het niet, maar steeds vaker wordt er gekozen voor een no phone policy door het bruidskoppel. Op deze manier kunnen zowel het koppel als de gasten volledig in het moment leven en elke minuut van de bijzondere dag bewust in zich opnemen. Het beeldmateriaal? Daar zorgen de professionele fotograaf en videograaf wel voor.

Trouwtrends 2023
Bron: PInterest

Small wedding party

In 2023 zullen veel stellen kiezen voor een kleine en intieme bruiloft. Alleen mensen die heel dichtbij het bruidspaar staan zullen worden uitgenodigd om de trouwdag samen met hen te beleven. Dit heeft als voordeel dat je als paar geen onnodige tijd hoeft te besteden aan ‘vage kennissen’ en ‘collega’s’, en geeft budget wise natuurlijk ook meer ruimte. Dit geld wordt niet per se op de spaarrekening gehouden, maar bijvoorbeeld uitgegeven aan een meerdaags event of een bruiloft in het buitenland.

Trouwtrends 2023
Bron: Pinterest

Genoten van de trouwtrends van 2023? Lees dan ook eens over de buitenlandse bruiloft van Valerie.