Dit zijn de mooiste snorkelplekken van Bonaire

Hou jij ervan om uren in het water te dobberen en op zoek te gaan naar al dat moois dat onder water leeft? Bonaire heeft dan veel te bieden! Het eiland staat bekend om zijn vele duikplekken, maar ook snorkelaars kunnen de onderwaterwereld van dichtbij ontdekken. Ga op zoek naar schildpadden, zwem mee in een school van karaña’s of spot een enorme barracuda. Dit zijn de mooiste snorkelplekken van Bonaire van noord naar west.

Wayaka I, II & III

Voor deze drie snorkelplekken rijd je met jouw 4×4 naar het Washington Slagbaai Nationaal Park. Halverwege de (lange) route door het park vind je de kleine strandjes in het ‘Wayaka-gebied’, met een prachtig koraalrif in de voortuin. Het koraal ligt er zelfs zo ondiep dat het zo nu en dan boven water uitsteekt. Heb je geluk, dan spot je hier zelfs een schildpad.

1000 Steps

Nog zo’n plek waar je geweest moet zijn tijdens een tripje Bonaire. Al is het alleen al vanwege het adembenemende uitzicht dat je hebt bovenaan die eindeloze trap. Deze plek – 1000 steps – is naast een favoriete snorkelstek ook een populaire duikplek op het eiland. Parkeer je auto bovenaan de klif en vervolg je weg naar het strand. Leuk feitje: de trap heeft in werkelijkheid slechts zo’n 70 treden. Valt best mee, toch?

Klein Bonaire

Het eiland Bonaire is klein, maar niet zo klein als zijn zusje ‘Klein Bonaire’. Dit onbewoonde eilandje vind je recht tegenover de Harbour Village Beach Club, halverwege de westkust van het eiland. Laat je met een boot naar de overkant varen en spring in het water voor een ongekend snorkelavontuur. Vergeet daarbij niet No Name Beach aan te doen en Ebo’s Reef. Extra genieten? Boek een tour met gids die je alles over de onderwaterwereld kan vertellen.

Uitzicht op Klein Bonaire

Donkey Beach

Dit strand vind je pal langs de landingsbaan van Flamingo Airport. Vanaf het strand spot je dan ook de indrukwekkende vliegtuigen die aankomen op het eiland. Donkey Beach is met name in het weekend een populaire plek voor de lokale bevolking om te barbecuen. Neem hun voorbeeld en gooi jouw picknickset achter in jouw pick-up voor een middag onder de amandelbomen. Misschien wel de beste snorkelplek onder de snorkelplekken: het lijkt alsof je in een aquarium zwemt! Neem wel je waterschoenen mee, want het water inkomen moet over de stenen.

Zoutpier

Grote kans hebben dat je schildpadden ziet? Ga dan naar Zoutpier. Hoewel het water hier snel dieper wordt is er voor snorkelaars genoeg te zien rondom de meters lange palen van de zoutafvoer die de zee insteken. Zwem je dichter bij de kust dan kun je zomaar een aantal schildpadden spotten die hun hapje tussen de zandkorrels proberen te vinden. Magisch!

 

Zoutpier Bonaire