Deze 5 herfst/winter modetrends kun je niet missen

Het najaar is in aantocht; tijd om de modetrends van herfst/winter 2023 eens onder de loep nemen. Want welke trends zien we de komende maand terug in het straatbeeld? En welke kleuren en stoffen bepalen het sfeerbeeld deze tweede helft van het jaar? Van stijlvolle dames tassen tot de nog altijd populaire powersuits. Deze 5 modetrends van herfst/winter 2023 kun je niet missen.

Power dressing

De power suits zijn inmiddels niet meer weg te denken en ook deze winter zullen we ze weer vaak zien terugkeren in het straatbeeld. Knalkleuren als rood en roze maken plaats voor klassieke uitvoeringen in krijtstreep, tweet en zwart. En ook de stropdas wordt uit de kast gehaald door de verschillende modehuizen. Dress up like a powerful lady & make your ambition happen!

Zachte tassen

We kennen ze al van vorig jaar, maar ook dit najaar zien (en voelen!) we ze vaker: de furry bags. Van de teddy tote bag van Marc Jacobs tot fully tassen gemaakt van nepbont. Deze tassen zijn er om een mode statement te maken. Dik pluspunt: ze functioneren ook nog eens prima als warm kussentje voor op je benen.

Statement sjaals

De sjaal is er niet langer alleen maar om je warm te houden deze winter. Modehuizen als Saint Laurent en Marni laten zien dat de sjaal ook uitstekend kan worden ingezet als volwaardig kledingstuk. Gedrapeerd over de schouders als cape of omwikkeld als een ware top. De sjaal steelt de show in opvallende prints en verschillende stoffen.

Grote sieraden

Van grote hoops tot statement kettingen; sieraden mogen opvallen dit najaar. Van parels tot glitters en van letters tot stenen. Less is dit najaar niet per se more. En niet alleen oren en hals worden rijkelijk versierd. Zagen we eerder dit jaar al versierde tanden en buiken, dit najaar kunnen we rekenen op nog meer body jewellery en head bands.

Schoenen met bandjes

Misschien wel dรฉ schoenentrend van dit najaar: de Mary Janes. In 1904 werden deze barschoenen bekend als Mary Janes toen de Brown Shoe Company uit Missouri hun barschoenen vernoemde naar het ondeugende stripfiguur Buster Brown en zijn geliefde Mary Jane. Van de platte versie tot de versie met hoge blokhak. In lakuitvoering, van rood tot zwart. Perfect voor onder straight jeans of met zwarte panty’s onder een rokje.