Dit is de nieuwste Iphone 14

Apple vernieuwde in één klap de smartphonewereld met de introductie van de eerste iPhone. Jaren later is de Iphone niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven: zo’n 36% van de Nederlanders bezit er één! Nu staan de ontwikkelingen in smartphoneland natuurlijk nooit stil en dus verrast Apple ons eens in de zoveel tijd met een gloednieuw model. In 2022 is dit de langverwachte Iphone 14 Pro. Nieuwsgierig naar de updates en nieuwe funcies? Lees snel verder, want er zijn weer een hoop geruchten!

iPhone 14 in het kort

De iPhone 14 is de opvolger van – hoe kan het ook anders – de iPhone 13 en wordt in het najaar van 2022 gelanceerd. Er zullen vier modellen beschikbaar zijn, waarvan het standaardmodel opnieuw een 6,1-inch scherm krijgt. Net zoals bij de iPhone 13 is er gekozen voor een OLED-scherm met notch en HDR, geen 120Hz beeldverversing dus. De prijs van de iPhone 14 valt iets duurder uit dan zijn voorgangers. Deze starten namelijk bij € 1019 in plaats van de € 900 die we eerder gewend waren. Ohja en natuurlijk zijn ook deze modellen weer te vinden in diverse kleuren; van klassiek zwart, tot vrolijk paars.

Waarom een nieuwe Iphone?

Waarom jij jouw oude iPhone in zou willen ruilen voor dit nieuw exemplaar? Iedere nieuwe versie van de iPhone laat een enorme verbetering zien wat betreft de camera. Van de iPhone 14 verwachten we dan ook nóg meer cameraspecificaties en functies. Het maken van hoogwaardige videocontent wordt dankzij een megapixel camera een appeltje-eitje verhaal en de selfiecamera krijgt een upgrade. Geen suf getik meer op het scherm om scherp te stellen, maar gewoon een autofocusfunctie. Verder is het werkgeheugen verbeterd ten opzichte van de iPhone 13 en gaat de batterij nog langer mee.

Lever je oude iPhone in

Via Apple Trade kun je elk Apple device laten recyclen bij de Apple Store. Dit geldt ook voor devices van merken die onderdeel zijn van Apple. Ben jij van plan de nieuwe iPhone 14 aan te schaffen, lever je oude exemplaar dan in bij de Apple Store en krijg voor sommige devices zelfs nog een tegoed terug. Zo weet je tenminste zeker dat je oude telefoon op een verantwoorde manier wordt gerecycled of hergebruikt.