Dit is de Bio Cupping Facial van Soap Treatment Store

Cupping, je hebt er vast wel eens van gehoord. Om de doorbloeding van de huid te stimuleren wordt de huid met behulp van ‘cups’ vacuüm gezogen en zo behandeld. De bindweefsellaag wordt aangeraakt en het vacuüm zorgt voor de activering van de bloed- en lymfestroom, waardoor gifstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. De populaire beautysalon Soap Treatment Store creëerde een nieuwe behandeling voor het gezicht die een bindweefselmassage met een cuppingbehandeling combineert. Een perfecte workout voor de huid. Eline probeerde het uit.

Van Baerlestraat 122

Ik word hartelijk begroet wanneer ik de salon aan de Van Baerlestraat 122 in Amsterdam binnenloop. Eén van de dames in witte outfits neemt mijn jas aan en vraagt me plaats te nemen in de wachtruimte. Nee geen kille stille ruimte, maar een gezellig hoekje met witte sofa vooraan de salon. Met een verse cappuccino en een glas water probeer ik de rust weer even terug te vinden na een verhitte fietstocht dwars door het centrum van Amsterdam. Laat die me-time maar beginnen!

Bio Cupping Facial

Beautyexperts

Nog voordat ik de laatste slok van mijn cappuccino heb gedronken, staat Janine voor mijn neus. Zij zal mij vandaag de nieuwe bio cupping facial behandeling geven. Al meer dan 20 jaar is Janine actief in het vakgebied en ze weet me dan ook alle ins en outs (én grappige weetjes) te vertellen. Zo moet ze zelf wel lachen om de terugkeer van ‘het permanentje voor de wimpers’, die nu heel tof ‘lash lift’ wordt genoemd. Alle trends komen ooit op z’n retour, net zoals in de modewereld, vertelt ze ons. Zo is cupping ook geen nieuwe uitvinding, maar wel de nieuwste toevoeging aan de bindweefselmassage behandeling voor het gezicht bij Soap Treatment Store. Ik neem plaats op de behandeltafel, word ingestopt met een lekker dekentje en zet me schrap voor wat komen gaat.

Bindweefsel massage

De behandeling start met een inspectie van de huid. Op basis hiervan kiest Janine de juiste producten om mee te werken en begint ze met het reinigen van het gezicht. Ongewenst talg wordt verwijderd en de poriën worden goed schoongemaakt. Dan volgt de bindweefselmassage voor het afdrijven van onderhuidse afvalstoffen. Dit kan zonder een geleider (een serum), of mét. Janine kiest voor mij het laatste, omdat het mijn eerste keer is en zo’n bindweefselmassage dan best eens pittig (lees pijnlijk) kan zijn. Met stevige bewegingen kneedt ze de huid van mijn gezicht en decolleté en checkt regelmatig wat voor effect dit heeft op de doorbloeding van de huid. “Ik gebruik een lamp”, ze wijst naar het felle licht dat boven mij hangt “om goed in de gaten te houden wat de bewegingen met de huid doen. Je wilt voorkomen dat er haarvaatjes stukgaan, dus voorzichtigheid is geboden”, vertelt ze. Wanneer Janine uitgekneed is begint mijn gezicht langzaam te gloeien. Eigenlijk best lekker!

Bio Cupping Facial

Bio Cupping Facial

Na de bindweefselmassage worden de cups tevoorschijn gehaald. Deze komen in twee maten en worden zorgvuldig op de huid geplaatst om er vervolgens met glijdende bewegingen weer van te worden geleid. *Plop, plop*, ik schiet bijna in de lach wanneer blijkt dat de cups op sommige plekken op mijn gezicht niet willen blijven plakken. “Dat krijg je met zo’n heerlijk strakke huid”, grinnik ik met een dikke vette knipoog. De cuppingsessie zou na de bindweefselmassage, de energie weer terugbrengen in de huid. Het vermindert fijne lijntjes en littekens en verstrakt de kaaklijn. Voor ik het weet is de cuppingsessie alweer voorbij. Jammer, het had van mij nog wel wat langer mogen duren!

Gezichtsafdruk

Mijn huid gloeit en het voelt alsof iemand met kleine naaltjes overal op mijn gezicht kleine prikjes zet. Het verkoelende masker dat volgt is als een frisse duik in de oceaan op een hete zomerse dag. Claustrofobisch moet je niet zijn, want het beauty mengsel wordt letterlijk over je hele gezicht gesmeerd. Als een koele deken op een zongebrande huid, brengt het masker de huid langzaam tot rust. Wanneer de afdruk droog is, wordt deze langzaam verwijderd. Een leuk aandenken aan deze ochtend! (Grapje, ik heb hem niet meegenomen). Janine rondt de behandeling af met een gepersonaliseerde gezichtsverzorging en geeft me nog de nodige tips voor thuis mee. Tijd om mijn beautyroutine in mijn eigen ‘salon’ dan ook eens naar een next level te brengen! Deze facial was in ieder geval een goed begin.

Bio Cupping Facial
Bio Cupping Facial

Praktische informatie

De bio cupping facial is op de verschillende locaties van Soap Treatment Store te boeken en kost € 85. De behandeling duurt 50 minuten. Na de behandeling is het advies voldoende water te drinken om je lichaam te helpen de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Een gepersonaliseerd recept voor gezichtsverzorging helpt de behandeling extra kracht bij te zetten (lees hier over de huidverzorging op recept van Prescription).

Foto credits: ©Bert Photography