De Visserij in Tilburg!

Een tijdje terug kon je al lezen dat de meiden van Ladify met enige regelmaat een culinair bezoekje brengen aan een van onze hotspots in Brabant (Tilburg om precies te zijn) De Burgerij. Wij zijn fan van het aardige en kundige personeel, de hele sfeer in het restaurant en vooral van de culinaire en vaak verrassend gecombineerde gerechtjes. Vol verwachting waren we dan ook toen de broers Joris en Jaap een broertje creëerden voor de vis-liefhebbers onder ons. Dit jaar openden zij in de Piushaven van Tilburg De Visserij.

Zelfde concept, ander sausje!

In een oud motorclub pand aan de Piushaven is De Visserij voorlopig gevestigd. Voorlopig… want het gebied wordt opgeknapt en zullen ze dus bij succes op zoek moeten naar een ander pand. Tot die tijd hebben ze er een leuk zee-sfeertje weten te creëren en is het aardig low profile met het gezellige vintage cafeetje (Het Kleine Cafe) ernaast. Hier kun je prima terecht voor een borrel. Het restaurant mist voor ons persoonlijk wel wat sfeer als je De Burgerij gewend bent, maar dat mag de pret niet drukken.

Plateaus

De geweldige plateaus. Iets waar we bij De Burgerij vaak voor terugkomen en die elke keer weer tongstrelend zijn. Gelukkig hebben ze dit concept doorgetrokken in De Visserij. We zeggen tegen de leuke ober (Rein) dat we ons graag willen laten verrassen. En dat gebeurt vervolgens ook. Als voorgerecht krijgen we een plateau met uiteenlopende visjes. Van heerlijke rivierkreeftjes met huisgemaakte cocktailsaus tot lekkere Franse pelgarnalen. Ook de huisgemaakte tonijnsalade gaat er goed in. Topper zijn de huisgemaakte garnaalkroketjes! Maar goed……kroketjes in wat voor vorm dan ook, zijn wel een soort van Guitly pleasure zeg maar 🙂 Enige jammere vonden we de vele sla onder de gerookte zalm, maar ach…

img_4224

Trio

Als hoofd komt er een trio van vis op het plateau voorbij. Heerlijke mosselen met een perfecte dressing erover. En verder een mooi stukje zalm met een luchtige Beurre Blanc en verder nog een stukje Dorade (als ik het goed heb onthouden ;-)) Lekkere visjes, maar ik miste iets.

img_4227

Toetje!!

En dan het befaamde toetjes plateau. Daar kunnen we kort over zijn. Heerlijk. Weer veel huisgemaakte lekkernijen, waaronder een macaron en een lekker prutje met nootjes, honing en dadels.

img_4233

Conclusie

Zeker een keer naar toe gaan! Als je van vis houdt, is het een aanrader. Neem vooraf een borrel in het café en schuif daarna aan in het restaurant voor een visje. Je vindt De Visserij aan de Havendijk 36 (Piushaven) in Tilburg.

Grote kans dat je er ons ook nog een keer tegenkomt. Al is die kans in De Burgerij wel aanzienlijk groter 🙂