Hotspot: De Burgerij in Tilburg!

Okay…dat wij bij Ladify van lekker en goed eten en drinken houden is al lang geen geheim meer! We zijn nou eenmaal allemaal Bourgondiërs en het leven is té kort om slechte wijn te drinken, toch?! Wij testen dan ook altijd graag diverse soorten restaurantjes voor je uit! Via via kwamen we weer achter zo’n pareltje, die we zeker nog veel vaker gaan bezoeken! De Burgerij in Tilburg. Dat is er weer zo een waarvan dat je denkt….waarom wist ik dit niet heel veel eerder?!

Frankrijk 1970

Randje centrum en op loopafstand van het station zit sinds een jaar of 4 dit leuke tentje. In het mooie ouderlijk huis van Joris en Jaap kom je in het midden van het pand binnen in een soort overdekte hal die een gezellige chaos in Frankrijk 1970 uitstraalt. Links ga je het winkeltje binnen wat later ook de keuken blijkt te zijn. Leuk! Open keukens. Hou ik van 😉 en nóg leuker….bijna al het lekkers wat we later op ons bord krijgen (denk aan aparte zelfgemaakte truffelkaasjes, mooie hammetjes en hemelse olijfolie) kun je dus ook kopen! Worden wij blij van!

Van boerenkool tot kaviaar

Het restaurantje zelf straalt een vrolijk chaotisch tentje in Zuid Frankrijk uit. Het personeel is uiterst behulpzaam en weet veel leuke dingen over het eten te vertellen (vooral het verhaal over de zelfgemaakte zuurstokjes is blijven hangen). Maar het belangrijkste waar we voor komen is natuurlijk het eten. Op de (2-maandelijks wisselende!!) kaart staan een aantal mooie gerechtjes. En zoals de slogan beloofd, inderdaad van boerenkool tot kaviaar! Heel hip Tilburg komt hier voor een snel maar overheerlijk stamppotje, maar het 4-gangen diner is wat ons betreft ster-waardig! Op aanraden van de ober gaan we voor het 4-gangen ‘shared dining’ principe. Lekker wijntje wordt ingeschonken en dan kan het feest beginnen. De Burgerij staat bekend om hun ‘plateaus’. Deze plateaus zijn in ons geval gevuld met allerlei voortreffelijke kaasjes, hammetjes, olijven, nootjes etc. Mooie zelfgemaakte paté en verrassende combi’s als manchego met honing en vers gemalen espressobonen. Smaakexplosie nummer 1!

Smaakexplosie nummer zoveel!

De volgende gang is een mooie rode poon met saffraan schuim en broccoli mouse. Smaakexplosie nummer 2 lieve ladies! Deze gang wordt gevolgd door een mooi stukje tournedos (alsof er een engeltje over mn tong liep) in een zoetige jus, vergezeld van smaakexplosie nummer 3: zuurkool met tutti frutti. Ja je leest t goed…je denkt zuurkool?! In zo’n restaurant?! Jazeker. Wat een verrassend goeie combi. En het leek in niks op het bordje zuurkool bij oma’s.

Welcome to Paradise

En daar was dan het toetjes plateau! Voor alle zoetekauwen onder ons…welcome to Paradise! Van huisgemaakte mousjes tot de laatste smaakexplosie van de avond: Caramel zeezout ijs met, jawel…olijfolie! Geen idee wie deze combi’s allemaal verzonnen heeft, maar deze kok verdient een lintje 🙂

Je ziet, reden genoeg dus om een keer naar De Burgerij te gaan. Ik weet zeker dat het ook bij jou niet bij die ene keer gaat blijven! En hou hun site in de gaten… medio mei gaan ze beginnen aan de haven met De Visserij.

Ps. De plateaus zijn ook af te halen en dus ideaal voor een feestje. En heb je geen zin om naar huis te gaan? Je kunt er ook blijven slapen in een van de 4 mooi ingerichte kamers. Dat gaan wij de volgende keer zeker doen want wij zijn stik benieuwd naar het ontbijt 😉