Hoe vind je de perfecte relaxfauteuils voor jouw interieur?

Stel je voor.. Je komt thuis na een lange werkdag en je bent toe aan een relax avondje. Het is tijd om een paar leuke series te kijken, een goed boek te lezen of naar een ontspannen muziekje te luisteren. Om dit maximale gevoel van comfort te bereiken, ging ik vorig jaar opzoek naar een nieuwe relaxfauteuil waarin ik ook heerlijk even weg kan dromen tijdens een dutje. Maar hoe vind je de perfecte relaxfauteuil voor jouw interieur? Ik deel drie tips :

 

1. Lang leven Pinterest

Tot de conclusie gekomen dat een mooie stoel niet in je interieur mag ontbreken? Dan komt de volgende vraag: wat voor iets moet het zijn? Stof of leer? Klassiek of modern? Stoer of romantisch? Een eyecatcher of liever iets onopvallends? Tegenwoordig heb je zó veel leuke modellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Juist voor dit soort dingen vind ik Pinterest echt een uitkomst. Maak een bord aan en pin hierop alles wat je leuk vindt. Kijk regelmatig eens terug op je bord welke stijl je het meeste aanspreekt en ga vanuit hier op zoek naar een fauteuil die je aanspreekt.

 

2. Waar ga je de fauteuil voor gebruiken?

Wil je je fauteuil gebruiken om onderuitgezakt tv te kijken? Dan is een zachte ‘plof stoel’ fijn, maar ben je van plan uren lang in rechte houding een boek te lezen? Denk dat aan je rug en kies voor een steviger model. Houd bij het kiezen van jouw perfecte model dus rekening met hoe je deze gaat gebruiken. Let er bijvoorbeeld op dat je met je voeten bij de grond kan, en het zitvlak niet zó diep is dat je er helemaal in weg zakt.

3. Ga test-zitten

Iedereen heeft denk ik wel eens de fout gemaakt om iets online te bestellen, om er vervolgens achter te komen dat het toch nét niet helemaal jouw ding is, niet lekker zit of dat de kleur op de foto toch anders is dan in het echt. Online shoppen is ideaal, maar in de zoektocht naar jouw perfecte relaxfauteuil is het toch net wat handiger om ook echt naar de winkel te gaan. Oriënteren kan natuurlijk al wel online.
Stoel gevonden? Dan is het nu tijd om te relaxen!