Daten als dertiger: liefde of leed?

De mijlpaal 30 bereiken is al heel wat en zéker als je single bent. Want hoewel je als student nog avonden op de soos doorbracht en het ene feestje na het ander bezocht om wellicht de ware jacob tegen te komen, heb je hier als dertiger toch minder gelegenheid voor. De ene brengt een rugzak mee waar je spontaan spit van krijgt, de andere leeftijdsgenoot heeft blijkbaar zijn wilde haren niet verloren. En dan komt er ook nog eens bij dat je met de jaren veel kritischer wordt. Je hebt het immers in je eentje toch best voor elkaar? Daten als dertiger. Binnenkort ligt er een boekje in de winkel van een dame die in geuren en kleuren haar ‘dateleed’ in de grote hoofdstad beschrijft. Wij kregen een primeur: de proloog van het Datedagboek van een dertiger.

Datedagboek van een dertiger

Het begint allemaal als een lolletje. Na de zoveelste mislukte date op de teller besluiten een vriendin en ik een jaar lang een datedagboek bij te houden om elkaar op de hoogte te houden van de dateperikelen als dertiger. Hoewel de 30 bij mij nog net niet op de teller staat wanneer ik dit schrijf, is dit wel het jaar van deze grote mijlpaal. En dan doe je wel aan een beetje zelfreflectie. Niet omdat ik die geleerde skills nu wel eens in praktijk wil brengen, maar vooral omdat ik jaren geleden toch heel anders dacht over de situatie waarin ik me rond deze leeftijd zou bevinden. En dan gaat het natuurlijk niet alleen over daten; ook over de relatie met mijn ouders, mijn carrière, woonsituatie, financiële situatie en ga zo maar door. Hoewel het op al deze vlakken inmiddels best soepel verloopt, wil het vinden van die ware Jacob niet lukken. Vinden is hier wellicht niet het juiste woord. Het impliceert namelijk dat iemand naarstig op zoek is. ‘Tegenkomen’, zal ik het maar noemen. 

Mijn vriendinnen gaan trouwen, ‘grote mensen huizen’ worden gekocht en de ene na de andere koddige spruit zet voet op aarde. En, ik? Ik like, swipe, date en feest lekker verder. Vriendinnen in lange vaste relaties hangen iedere keer weer aan mijn lippen en smullen van mijn verhalen over mijn meeslepende leven in de grote hoofdstad. Op zo’n moment voel ik me ‘a strong independent woman’, zo één waar Beyoncé altijd over zingt. Maar toch knaagt er iets.. Ergens fluistert een stemmetje in mijn hoofd; ‘samen is toch leuker dan alleen?’.   

Hoewel ik me prima red zonder partner, kijk ik uit naar weer een vaste relatie. Een maatje, een luisterend oor, een knap lijf en liefdevolle intimiteit. En die ontmoet je niet door binnen te blijven zitten, thuis op de bank. Ik moest er dus weer op uit. Openstaan voor nieuwe ontmoetingen. Ondanks de meest bizarre date ervaringen in het verleden. En omdat mijn omgeving zich altijd maar bleef verbazen over de mannenkeuze die ik maakte, besloot ik mijn dateverhalen eens op te schrijven..

Hoe mijn date avontuur verliep dit jaar? Ga er maar even voor zitten.

Houd Ladify.nl in de gaten voor de lanceringsdatum van het boek ‘Datedagboek van een dertiger’. Meer verhalen over liefde en seks? Je leest ze hier.