Daily Dilemma’s Part X: Jaloezie of gunnen…

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je denkt, shit/oops/ohjee momentjes die super herkenbaar zijn, we liever niet mee zouden willen maken, maar vooral momenten die het leven maken zoals het is en waardoor we altijd een goed verhaal hebben. Hier dus Daily Dilemma’s.

Naar links of rechts

Ik schenk de glazen in tot ver over de helft en geef er een aan jou. Je zit op bed. In kleedmaker zit, met je telefoon op schoot, zit je op bed. Je kijkt me aan en reikt het glas uit.

‘Cheers babe,’ zeg je glimlachend.

‘Cheers,’

Ik giechel en ga naast je zitten op bed. Je pakt je telefoon erbij en glijdt met je vinger over het scherm waardoor hij ontgrendeld. Je klikt de app aan en kijkt vanuit je ooghoek naar mij. ‘Let’s go?’
Alsof het een soort van spelletje is en vooral een gigantische vleeskeuring glijden we enthousiast met onze vingers van links naar rechts over het beeldscherm. Ik drink m’n wijn alsof het limonade is en pak de fles voor een refill. We lachen, we giechelen en kramen de grootste onzin uit over alle mannen die langskomen. Kritisch zijn we zeker. De een heeft te lange haren, de ander is te corporate-looking, die heeft een gekke kaaklijn en bij de ander ontbreekt het juist aan kaaklijn.

MATCH

De een na de ander wordt de ‘afwijzen’ kant op gegooid tot daar ineens Leroy verschijnt. Nu kunnen we discussiëren over de naam, maar hallo Leroy en vooral, welkom in ons leven! We bekijken de man, zoomen in op z’n helder blauwe ogen en glijden door al z’n foto’s heen. Leroy, 29 jaar. Ik kijk naar je en zie een twinkeling in je ogen. Jij kijkt naar mij, waarschijnlijk zie je precies hetzelfde. Die man. Die man is voor mij. Shit. Dat denk jij ook. Sterker nog…

‘Dit is ‘m babe, cheers!’ En je swipete de goeie kant op. MATCH: schreeuwt de app! Ik glimlach en kijk naar je, shit Leroy daar ga je denk ik. Daar ga je. En nu? Wat moet ik doen? Kan ik niet gewoon enthousiast voor je zijn…Of was dit ook voor mij echt liefde op het eerste gezicht – in hoeverre dat op een dating app bestaat natuurlijk…

 

Meer Daily Dilemma’s lezen? Hilarische stukken: Voila!

Photocredits: Rawpixel.