BrewDog’s Pink IPA: goedkoper bier voor vrouwen

Vrouwenloontje

Het is 2018 en vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde werk. Dit kan je niet ontgaan zijn, aangezien dit feit er op 8 maart, internationale vrouwendag, nog eens flink door de media in is gewreven. Of het pure seksisme is, het aan onze bescheidenheid ligt of we gewoon sneller tevreden zijn met minder – er wordt heel wat over gespeculeerd. Maar feit blijft feit en met speculeren lossen we uiteindelijk niks op. Een oplossing van dit maatschappelijk ‘probleem’ komt er voorlopig waarschijnlijk nog niet, dus we moeten er maar het beste van maken.

Punk? Pink!

Dat is precies wat craft beer brouwer BrewDog doet met de introductie van de BrewDog Pink IPA: een goedkoper biertje voor vrouwen. Gewoon hun bestaande -zeer aan te raden- BrewDog Punk IPA, maar dan voor een fijn prijsje en met een roze etiket. Uiteraard is dit fijne prijsje alleen voor vrouwen – of alles wat zich voordoet als vrouw. Lekker oneerlijk zodat het eerlijk wordt. Prima tijdelijke oplossing als je het mij vraagt.

Knipoog naar de bierindustrie

Naast het onder de aandacht brengen van het salarisgat tussen mannen en vrouwen, geeft BrewDog met hun roze etiket een knipoog naar de luiheid van de bierindustrie als het gaat om marketinginspanningen richting de vrouwelijke bierliefhebbers. Net als de tijd dat vrouwen alleen nog achter het aanrecht stonden, is de tijd dat alleen mannen van bier houden ook al aardig achter ons. Toch lijkt de bierindustrie dit nog niet helemaal te hebben meegekregen. Wij vrouwen worden in een hokje geplaatst met een roze, mierzoete variant die ze ‘rosebier’ noemen. Een veredelde ranja met schuimkraag als je het mij vraagt. Volgens BrewDog’s CEO Tanisha Robinson is de bierindustrie verplicht om een afspiegeling te zijn van de mensen die bier drinken, en dat zijn ook vrouwen. Agreed! Weg met die seksitische marketing en stereotypering – geef ons gewoon een goeie pint!

Drinken voor het goede doel

Naast het feit dat dit biertje een heerlijke IPA is voor een fijn prijsje, steun je bij het bestellen ervan ook nog eens twee mooie initiatieven. Tussen 8 maart en 5 april doneert BrewDog namelijk 20% van de omzet aan goede doelen die strijden tegen genderongelijkheid. Bestel er dus gerust een stuk of 5, het geef je een ongelooflijk goed gevoel! Die avond in ieder geval…. Cheers beers!

BrewDog Pink IPA is vanaf maandag 12 maart verkrijgbaar op fles bij een select aantal horecazaken en slijterijen.