Team Ladify is fan van soepjes! Voor als je dat nog niet was opgevallen… Na de Vietnamese Pho Bo noodlesoep van Suzan is het vandaag weer tijd voor een Hollandse soep: bloemkoolsoep met gerookte zalm. Ik laat je zien hoe je binnen no-time deze romige groentesoep op tafel zet.
Recept bloemkoolsoep
Ingrediënten:
voor 4 personen
1 grote bloemkool (ca. 1 kg)
1 liter water
1 kippenbouillonblokje
100 ml verse slagroom
1/2 tl gedroogde nootmuskaat
Bieslook ter garnering (vers of gedroogd)
150 gram gerookte zalm
Bereiding:
Breng het water met het bouillonblokje in een soeppan aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller de bloemkool gaar is. Voeg de bloemkool bij de bouillon en kook de bloemkool beetgaar (ca. 5 minuten koken). Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de bloemkool tot een gladde soep. Voeg de slagroom en nootmuskaat toe en roer goed door.
Voeg naar smaak peper en zout toe. Let op met zout, aangezien de zalm al zout is! Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
Vul de soepkommen en de soep en garneer met de stukjes zalm en een beetje bieslook.
Tip! besprenkel de soep met knoflookolie. Echt een aanrader!