Bingo voor bejaarden? Welnee!

Wanneer je aan Bingo denkt, denk je waarschijnlijk aan een ietwat sfeerloze ruimte met TL-verlichting, rijen tafels, stoelen en aardig wat bejaarden. Het spel heeft ogenschijnlijk niet bepaald veel populariteit onder de jongeren, maar schijn bedriegt! Het bingospel wint (online) namelijk enorm aan populariteit, óók binnen onze generatie. En stiekem snappen we dat wel, want Bingo is natuurlijk best leuk. Dus Bingo voor bejaarden? Welnee!

BINGO regels

Voor wie zich nog niet aan de online bingo trend heeft gewaagd, nog even een geheugenopfrisser. Want voor velen zal het lang lang láng geleden zijn dat ze bingo heeft gespeeld. Bingo wordt natuurlijk gespeeld met een bingokaart. Deze is 5 regels lang en 5 regels breed en de vakjes hebben getallen tussen de 1 en 75. Met hoeveel bingokaarten je wilt meespelen, mag je van te voren bepalen. Vanuit het rad wordt er elke ronde een balletje getrokken welke wordt opgenoemd door de spelleider. Staat het getal op jouw kaart, dan kruis je hem aan. Degene die als eerst alle getallen heeft ‘afgekruisd’, heeft gewonnen! Ben jij de gelukkige? Vergeet dan niet BINGO te roepen!

Online gaat het natuurlijk nét iets anders. Daar speel je tegen een computer die random getallen tussen de 1 en 75 uitkiest. Speel anoniem online, of via een livestream met bijvoorbeeld collega’s, familie of vrienden. Ouderwetse gezelligheid, in een digitaal jasje!

Bingo voor bejaarden? Welnee!

Met de winst naar huis

Een frituurpan, pluche knuffeldier of zelfs een koelkast. In de fysieke wereld zijn de bingoprijzen altijd verrassend en toch ook weer klassiekers. Online zijn de prijzen minder divers. Veel bingo-aanbieders werken exclusief met geldprijzen. Die frituurpan zul je dus zelf moeten kopen mocht je winnen. De hoogte van de geldprijzen hangt af van de hoogte van de inleg. Normaal ligt de hoofdprijs rond de € 50. De beste online bingo aanbieders werken daarnaast vaak met ‘jackpots’. Wanneer je deze wint, steek je soms zomaar duizenden euro’s in je zak.

Over online bingo spelen hebben wij nog wat twijfels, maar dat Bingo voor bejaarden is… welnee! Verzamel je vrienden, familie of collega’s, trek de flessen wijn open en organiseer een perfecte ‘old-school’ bingo night!