BBQ recept: deel 3 Gepofte aardappel met crème fraîche

Een recept voor een lekker bijgerecht als je gaat barbecueën. Van die aardappelsalade uit de supermarkt hebben we nu wel genoeg. Tijd voor iets anders! Maak eens een gepofte aardappel met deze overheerlijke crème fraîche saus!

Ingrediënten en benodigdheden voor 4 personen

  • 4 grote, kruimige aardappelen
  • 200 gram spekreepjes
  • 200 gram crème fraîche
  • Bieslook, ongeveer 15 gram
  • Olijfolie
  • Aluminiumfolie

 Bereidingswijze

  1. Boen de aardappels schoon onder de kraan. Je hoeft ze dus niet te schillen.
  2. Als je wat minder tijd of geduld hebt, kook je de aardappels alvast 10 minuten. Ze hoeven dan straks minder lang op de barbecue.
  3. Maak de aardappels droog, leg ze op aluminiumfolie en sprenkel er olijfolie overheen. Vouw de folie dicht.
  4. Bak de spekjes. Laat deze goed uitlekken op keukenpapier.
  5. Doe de crème fraîche in een kom. Roer de spekjes hier doorheen.
  6. Snijd de bieslook fijn en roer ¾ van de bieslook door de crème fraîche.
  7. Strooi de resterende bieslook boven op het mengsel, zodat het er mooi uitziet.
  8. Maak de barbecue klaar om te grillen.
  9. Leg de aardappels op de barbecue. Ongekookt moeten ze ongeveer 45-60 minuten gegrild worden (afhankelijk van de grootte van de aardappel). Als je ze voorgekookt hebt, is ongeveer 15 minuten genoeg. Prik met een vork door de aluminiumfolie heen om te kijken of ze gaar zijn.
  10. Haal de aardappels van de barbecue. Maak de aluminiumfolie voorzichtig open!
  11. Snijd de aardappel doormidden en doe de crème fraîche ertussen.
Heerlijk! Wij zeggen: eet smakelijk!