Basisrecept voor een ronde cake

Een paar goede basics in je kledingkast zijn essentieel om er elke dag goed uit te zien. Ze vormen de basis van jouw outfits en jouw stijl. Je kunt er eindeloos mee combineren. Een goede basic is even zoeken, maar als je er een vindt, heb je er lang plezier van. Dit geldt ook zo in de keuken. Zoek je basics, weet je combinaties en versier ze met een vleugje ‘jouw’.

Ik ken mijn basics goed, maar een basic recept voor een ‘ronde cake’ had ik eigenlijk nog niet. Gewoon een cake in een ronde springvorm van 18 cm in plaats van in een standaard cakeblik. Gewoon omdat ik dat er gezelliger uit vind zien op tafel. Een springvorm van 18 cm heeft wat meer ingrediënten nodig, dus ben ik gaan experimenteren.  Verrassend genoeg kwam er direct een prima cake uit de oven. Inderdaad niet zo moeilijk allemaal, maar ik bespaar je het rekenwerk 😉

Ingrediënten ronde cake

  • 225 gram suiker
  • 375 gram bloem
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 150 gram melk
  • 6 eieren
  • 150 gram boter
  • Merg van 1 vanillestokje of 1 theelepel extract

Bereiding basisrecept voor een ronde cake

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet het geheel goed in. Mix de boter en suiker goed door elkaar. Voeg de eieren toe en mix het tot een egaal beslag. Het bakpoeder meng je even goed door de bloem. Voeg nu de helft van de bloem en de helft van de melk toe en mix het tot een glad beslag. Tevreden? Voeg dan de andere helft van de bloem en de melk toe. Mix opnieuw tot een glad beslag. Het is belangrijk dat alle ingrediënten goed door elkaar gemengd zijn, maar meng niet te lang door. Hierdoor kan de cake taai worden. Giet vervolgens het cakebeslag in de springvorm en zet de cake voor 25 a 30 minuten in de oven. Blijf goed opletten en check na 25 minuten met een prikker of de cake van binnen gaar is. Niet het geval? Zet de cake dan nog even terug. Zodra de cake gaar is haal je hem uit de oven en maak je de springvorm los. Klik de vorm na 5 minuten weer vast en laat de cake volledig afkoelen.

Et voilà! Je basisrecept voor een ronde cake is ready. Nu is het aan jouw om er een mooie creatie van te maken. Ik maakte voor een babyshower een roze-muisjes cake van gesmolten witte chocolade en roze muisjes…hmm. Vergeet jouw creatie niet met ons te delen!