Basisrecept voor cake

Een cake bakken, sommige mensen laten het zo eenvoudig klinken. Maar wat is nu het beste basisrecept? En zijn er makkelijk variaties te maken? Het antwoord is ja! Met dit basisrecept ben jij masterchef in jouw eigen keuken. Het ultieme basisrecept voor cake.

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • Schepje vanille suiker
  • 4 eieren
  • Snufje zout
Basisrecept voor cake

Bereidingswijze

First of all: verwarm de oven voor op 175 °C, standje hete luchtoven. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is zodat deze eenvoudig te kloppen is. Meng in een kom de boter, suiker, het zelfrijzend bakmeel, het schepje vanillesuiker en het snufje zout. Tijdens het mixen voeg je de eieren één voor één toe en mix je het geheel tot een glad mengsel. Een proefje mag! Vervolgens verdeel je het beslag in een ingevette cakevorm. Tip: vet een bakvorm in met boter en bebloem de ingevette vorm. Last but not least: bak de cake in 60 minuten gaar. Laat hem goed afkoelen en dan is het aansnijden en smullen!

Variaties op basisrecept

  • Verdeel het mengsel over 2 kommen. Aan de ene kom voeg je een schep cacao poeder toe. Vervolgens giet je beide kleuren beslag in de bakvorm. Met een spatel schep je voorzichtig de mengels door elkaar heen in roterende bewegingen. Hierdoor krijg je een te gek marmereffect en een vleugje chocoladesmaak aan jouw basisrecept!
  • Snijd een appel in blokjes en dip ze door een mengsel van kaneel en suiker. Voeg de appel toe aan de cakemix en bak de cake in 60 minuten gaar. Appelcake!
  • Rasp de schil van een citroen en een sinaasappel en voeg deze toe aan het basisrecept beslag van de cake, evenals het sap van beiden. Voeg 30 gram maanzaad toe en zorg dat alles goed over het beslag verdeeld is. Afbakken en klaar! Wil je de cake extra lekker maken, dan bestrijk je deze met een glazuur van poedersuiker en een eetlepel water.