Kip aardappel maaltijdsalade – recept

Wij zijn fan van saladerecepten! Zeker in de zomer, lekker fris, makkelijk én gezond!
Heb je vanavond zin om een salade te eten? Maak dan een kip aardappel maaltijdsalade! Snel en eenvoudig. Voor je het weet zit aan tafel!

Kip aardappel maaltijdsalade (voor 2 personen)

Ingrediënten:

500 g Krielaardappeltjes (met schil)
60 g Gedroogde tomaten
3 Basilicum blaadjes
100 g Kipfilet

2 Bosuitjes
1 Jonagold appel
80 g Veldsla

Ingrediënten voor dressing:

4 Theelepels extra vierge olijfolie
2 Theelepels witte balsamicoazijn
2 Theelepels grove mosterd
1 Theelepel honing
Peper en zout naar smaak

Kip-Aardappel-Maaltijdsalade-5

Kip-Aardappel-Maaltijdsalade-1

Bereidingswijze

Was de aardappelen goed en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng ze afgedekt aan de kook en kook in 10 minuten de aardappelen gaar. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen zonder deksel.

Snijd terwijl de aardappelen op staan de gedroogde tomaten klein en scheur de basilicum blaadjes van je basilicum plant. Snijd de kip klein tot ongeveer blokjes van 2 cm en bak deze tot het gaar is met peper en zout. Snijd ook de bosui en de Jonagold appel klein.

Meng de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing en peper en zout tot een lekkere dressing. Naar smaak kun je hierbij mayonaise, yoghurt of een klein beetje creme fraiche toevoegen.

Meng in de saladekom de bosui, appel, de gedroogde tomaten, kip en basilicum. Schep de dressing en de aardappelen bij de salade en vlak voor het opdienen ook de veldsla.

Kip-Aardappel-Maaltijdsalade-10

Eet smakelijk!

PS: Nog een beetje over? Neem het morgen mee naar je werk als lunch ;)!