5 beautyhacks voor lenzendragers

Draag jij lenzen? Dan weet jij dat het heel belangrijk is om je ogen goed te verzorgen. Want zeg nou zelf, niets zo irritant als geïrriteerde of droge ogen. Met deze tips zorg jij dat jouw ogen – ook met lenzen – in topconditie zijn. Van make-up routines tot skincare: 5 beautyhacks voor lenzendragers.

Pas je make-up routine aan

Moeilijk om make-up te dragen met lenzen? Welnee. Maar let wel goed op dat je de juiste producten gebruikt en je de make-up voorzichtig aanbrengt. Als lenzen drager heb je vast wel eens per ongeluk een zwarte mascara stip gezet waardoor je zicht belemmerd werd. Oppassen dus! Verder, neem de tijd en overweeg deze tips:

 • Investeer in een goede kwaliteit oogschaduwprimer om ervoor te zorgen dat je oogmake-up op zijn plaats blijft en niet in je lenzen terechtkomt. Komt niet alleen je ogen, maar ook jouw look ten goede!
 • Gebruik waterbestendige mascara om te voorkomen dat het product gedurende de dag vervaagt of in je ogen terechtkomt.
 • Kies voor matte oogschaduwtinten. Waarom? Zo minimaliseer je glans en reflecties op de lenzen en vallen ze dus minder op.

Gebruik de juiste skincare

Wanneer je lenzen draagt – en dus vaker dan anders ‘in je oog’ bezig bent – kan het zijn dat je ogen sneller geïrriteerd raken. Goed dus om hier ook met jouw skincare routine rekening mee te houden om je ogen zo min mogelijk te belasten. What to do? Stem je huidverzorgingsroutine af op jouw lenzengebruik door het goed reinigen van het gezicht en het gebruik van de juiste producten.

 • Kies voor oogcrèmes zonder irriterende ingrediënten zoals parfum en alcohol.
 • Gebruik milde reinigingsmiddelen die de huid rondom de ogen niet uitdrogen.
 • Overweeg het gebruik van hypoallergene en parabenenvrije producten om irritatie te minimaliseren.
 • Wees voorzichtig met de huid van en rondom je ogen, reinig en verzorg dit gebied met vriendelijke bewegingen in plaats van door hard te boenen (we know you want it sometimes!)

Wissel af met een bril

Voor iedere lenzendrager geldt eigenlijk dat het goed is om het dragen van lenzen af te wisselen met het dragen van een bril. Zo geef je je ogen wat rust. Make-up lookje maken voor jouw look met bril?

 • Kies oogschaduwkleuren die contrasteren met de kleur van je brilmontuur. Zo lopen de kleuren niet in elkaar door en komt je make-up look beter uit.
 • Experimenteer met verschillende make-upstijlen op basis van de vorm van je bril voor een harmonieuze look. Van Juta Leerdams zwarte ‘wings’ tot een kleurrijke eyeliner.
 • Vermijd te veel oogmake-up als je opvallende monturen draagt; houd het subtiel en gebalanceerd. Houd de kleur van je lippen rustig, zodat het accent echt op de ogen komt te liggen.

Kies de juiste haarverzorgingsproducten

Ja ook in je haarverzorging kun je beter rekening houden met het feit dat je lenzen draagt en daarbij speelt ook het weer mee. Niets zo pijnlijk als losse haren die in je oog verstrikt raken, zeker als je lenzen draagt. Enkele praktische haarverzorgingstips voor lenzendragers:

 • Zeker als het onstuimig is, is het fijn om je haren uit je gezicht te hebben wanneer je lenzen draagt. Draag een sportieve paardenstaart, steek je haar op of draag het in een mooie vlecht om te voorkomen dat het haar in je ogen waait.
 • Wees voorzichtig met haarproducten. Sluit bij voorkeur je ogen bij het aanbrengen van de producten, en vermijd producten die vlekken kunnen veroorzaken op jouw lenzen.

Creëer een gezonde lenzen avondroutine

Niets zo belangrijk als je huid én je ogen goed verzorgen aan het einde van de dag. Zo duik je met een frisse snoet je bed in en voorkom je dat bacteriën irritaties kunnen veroorzaken. Voor de lenzendragers:

 • Reinig je handen grondig voordat je je ogen en lenzen aanraakt.
 • Gebruik een specifieke lenzenvloeistof voor het reinigingen en het bewaren van je lenzen. Kies de vloeistof die bij jou past. Zo heb je all-in vloeistoffen en speciale lenzenvloeistoffen voor gevoelige ogen.
 • Controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum van je lenzenvloeistof en vervang deze op tijd, net zoals je lenzen zelf. Want hoe vaak ga jij op controle?

Zo, en dan nu aan de slag! Meer beauty? Duik hier onze andere beautytips.