3x verfrissende theecocktails

Hop nog snel even on the tea train, want deze zomertrend mag je niet gemist hebben! Cocktails met thee zijn fris, licht en ideaal op een zonnig (dak)terrasje. Haal de ingrediënten in huis en je cocktailshaker tevoorschijn voor deze 3 recepten voor theecocktails. Want we zeggen je, we gaan nog een heerlijke nazomer tegemoet!

Kyoto Club

Deze cocktail is heerlijk fruitig en zomers met een kick van gin en groene thee. Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • 50 ml Suntory Roku Gin
  • 25 ml gekoelde groene thee
  • 25 ml citroensap
  • 15 ml frambozensiroop
  • IJsblokjes
  • 3 frambozen

Bereiding

Vul een glas met ijs en voeg alle ingrediënten toe behalve de frambozen. Roer voor ongeveer dertig seconden en garneer met een paar frambozen. Cheers!

theecocktails
Kyoto Club

Haku Matcha Martini

Japan in een glas, zomaar in je achtertuin. De matcha’s zijn niet meer weg te denken uit de lijst met onze favoriete drankjes. En nu heb je ook nog eens een recept voor een overheerlijke matcha cocktail voor je liggen. Ga snel aan de slag en les je dorst!

Ingrediënten

  • 80 ml Haku Vodka
  • 20 ml limoensap
  • 20 ml matchasiroop (gelijke delen suiker en matchathee)
  • IJsklontjes

Bereiding

Vul een shaker met alle ingrediënten en shake tot de cocktail ijskoud is. Double strain (uitschenken door de zeef en daarna nogmaals door een fijne zeef halen) en schenk uit in een gekoeld glas. Heerlijk verfrissend!

Haku Matcha Martini
Haku Matcha Martini

The Real Dill

Dit drankje is niet alleen een sensatie voor je smaakpapillen, maar ook nog eens een lust voor het oog! Frisse dille, wodka en rooibosthee. Lekker verkoelend tijdens een hete zomerdag.

Ingrediënten

  • 40 ml Gustav Tilli – Dill Vodka (of infuseer je eigen vodka met takjes dille)
  • 30 ml gekoelde rooibosthee
  • 30 ml druivensap
  • 25 ml citroensap
  • 15 ml rooibostheesiroop (gelijke delen suiker en rooibosthee)
  • IJsklontjes
  • Takje dille
  • Schijfje (gedroogde) sinaasappel

Bereiding

Doe alle ingrediënten behalve de tonic en garnituur in een shaker en shake tot de cocktail ijskoud is. Double strain (uitschenken door de zeef en daarna nogmaals door een fijne zeef halen) en schenk uit in een longdrinkglas. Garneer met een takje dille en een schijfje (gedroogde) sinaasappel. Een perfect aperitief!

theecocktails
The Real Dill van Gustav Tilli

Drink je om wat voor reden dan ook liever geen alcohol? Met deze recepten voor alcoholvrije cocktails maak je eenvoudig een heerlijk 0.0 alternatief.