3 recepten voor alcoholvrije cocktails

Mixologist.. ja ja het is een echt beroep! Andrei Talapanescu, beter bekend als Mr. Sipps, weet er alles van. Het creatieve brein voert de titel mixologist en barman en duikt geregeld achter de toog om nieuwe mixdrankjes en cocktails te bedenken. Speciaal voor Ladify komt hij met drie recepten voor zomerse en kleurrijke alcoholvrije cocktails. Handig voor als je nog moet bijkomen van een kater, zwanger bent, of gewoon geen zin hebt in alcohol.

Cocktail Westside Royal

Een lust voor het oog, dit feestelijk drankje met verfrissende smaken in een beeldige champagnecoupe. Het schuimlaagje maakt het helemaal af, of eigenlijk het schattige eetbare viooltje.

Ingrediënten

50 ml Gordon’s 0.0 %
25 ml citroensap
20 ml suikersiroop
6 blaadjes munt
5 druppels schuimmiddel (of 20 ml eiwit)
50 ml bruiswater met komkommer-muntsmaak (zoals SPA Touch Mint) Limoenschilletjes of schijfje komkommer

Bereiding

Doe alle ingrediënten, op de frisdrank na, in een cocktailshaker. Voeg ijsblokjes toe en shake 10 tot 15 seconden. Schenk uit door een zeefje in een coupe of martiniglas en serveer met een limoenschilletje of schijfje komkommer.

Cocktail Blueberry Collins

Deze intens blauwe mocktail heeft verrassend zachte noten van perzik en jasmijn en is gemakkelijk te bereiden voor een grote groep. Serveer in hoge glazen met een takje munt voor een mooi kleurcontrast.

Ingrediënten

50 ml Gordon’s 0.0 %
15 ml bosbes en jasmijnsiroop
25 ml limoensap
80 ml London Essence perzik- en jasmijnfrisdrank
Takje munt 

Bereiding

Mix alle ingrediënten, op de munt en de helft van de frisdrank na. Voeg ijsblokjes toe, giet er het laatste deel frisdrank overheen en serveer met een takje munt.

Blush 75

Bitterzoet en blozend als de zonsondergang. Serveer in je hoogste flûte met een takje rode bessen voor extra visuele impact. Het oog wil ook wat.

Ingrediënten

40 ml Gordon’s 0.0 %
20 ml Cranberrysap
20 ml Osmanthus-thee en kokoswater-siroop
80 ml Sprankelende rosé (alcoholvrije)
Takje rode bessen

Bereiding

Voeg de eerste drie ingrediënten toe aan een cocktailshaker, vul met ijsblokjes en schud 10 tot 15 seconden. Zeef en schenk uit in een hoog champagneglas. Giet de alcoholvrije rosé eroverheen en serveer met het takje rode bessen.