15 x prachtige poëzie van Erin Hanson

Ik weet nog goed dat ik op de middelbare school zat en dat we voor het vak Nederlands een lijst van twintig boeken af moesten werken in een jaar tijd. Daar moesten onder andere boeken bij zitten van Nederlandse schrijvers en boeken in bepaalde thema’s. Er was echter ook één soort boek op de lijst waar ik dus echt to-taal, compleet absoluut geen zin had om aan te beginnen en dat was een gedichtenbundel. Ik weet nog wat ik dacht: een gedichtenbundel? You’ve got to be kidding me! NO WAY. Na eerst alle andere boeken van de lijst af te hebben gewerkt, toch maar aan de gedichtenbundel begonnen. Vreselijk! Poëzie en Loraine: dat zou in geen duizend jaar wat worden. Dacht ik …

Pinterest brengt verandering ..

Op dat moment kon ik niet weten dat ik vele jaren later alsnog overstag zou gaan. Pinterest bestond toen zelfs nog niet eens! Zoals je in mijn biografie (zie onder dit artikel) kunt lezen, ben ik fanatiek verzamelaar van quotes op Pinterest. Eerder schreef ik al een blog over quotes in je interieur. Maar naast quotes ben ik ook gek op de gedichten van Erin Hanson. Erin Hanson is een 19-jarige Australische die op zo’n manier met woorden speelt, dat ik gewoon eigenlijk niet weet hoe ik het moet beschrijven.

Ik verzamelde 15 van mijn favoriete gedichten van Erin Hanson. Als je ze leest, begrijp je wellicht wat ik bedoel en waarom ik ze zo goed vind, maar niet echt kan uitleggen waarom. Hoe zij woorden bij elkaar weet te krijgen…. het is gewoon prachtig 😛 Kun je geen genoeg krijgen van Erin Hanson (en dat kan ik me dus heel erg goed voorstellen) dan kun je op Pinterest uiteraard zoeken naar ‘Erin Hanson’, maar je kunt ook op haar website (The Poetic Underground) kijken. Daar beantwoordt ze ook regelmatig vragen die ze krijgt van liefhebbers van haar werk.