Yulia Reznichenko liet PwC achter zich en startte haar eigen beauty imperium

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren. Hoe ze dat doen? En wat hun levensmotto is? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal.

Met haar 37 jaar heeft deze powervrouw het al heel ver geschopt. Yulia Reznichenko is eigenaar en Managing Director van PHENOMENA Maison of Beauty and Health. Na een carrière van maar liefst 14 jaar in accountancy/audit bij PwC besloot ze het roer om te gooien en voor haarzelf te beginnen. Wij vroegen haar het hemd van het lijf over haar leven en drive. 

Yulia Reznichenko

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Ik ben de eigenaar en algemeen directeur van PHENOMENA Maison, een exclusief high-end concept dat een volledig assortiment schoonheidsdiensten biedt, aangeboden door een internationaal team van experts. Maison PHENOMENA vind je in het hart van Amsterdam (Oud-Zuid). Het is een toevluchtsoord voor iedereen die op zoek is naar schoonheid, geavanceerde esthetiek, SPA-verwennerij en semi-medische diensten. Op 1 juli 2023 openden wij onze deuren en sindsdien nodigen ik en mijn team gasten uit om de kunst van selfcare opnieuw uit te komen vinden. Hierbij staat ‘verwennerij’ voorop, net als het bieden van een unieke ervaring van de meest luxe beauty diensten.

Waar sta je op dit moment in het leven?

In december 2022 nam ik de cruciale beslissing om mijn rol in de accounting- en financiële sector bij PwC neer te leggen en een gedurfde stap te zetten om de vervulling van mijn grootste levensdroom na te streven: het bouwen van mijn eigen bedrijf!

Momenteel wijd ik mij met heel mijn hart aan de groei van mijn bedrijf en de ontwikkeling van mijn ondernemerscarrière. Deze reis is een ongelooflijk avontuur gebleken, vol vreugde en opwinding, maar tegelijkertijd de belangrijkste uitdagingen van mijn professionele leven. Ik word volledig ondergedompeld in het dynamische proces van het realiseren van mijn ondernemersvisie, waarbij ik elke uitdaging met vastberadenheid en enthousiasme aanga.

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Mijn zakelijke droom draait om het verheffen van PHENOMENA Maison naar een nieuwe standaard van hoogwaardige luxe, waarbij klanten niet alleen eersteklas schoonheids- en wellnessdiensten ontvangen, maar zich ook onderdompelen in een unieke en onvergetelijke ervaring.

Mijn visie is om het merk PHENOMENA te positioneren als een wereldwijd symbool van compromisloze kwaliteit in de schoonheidsindustrie. Met een streven naar uitmuntendheid streef ik ernaar een maatstaf te stellen voor luxeconcepten, door een merk te creëren dat resoneert met individuen over de hele wereld. Een merk dat ongeëvenaarde service biedt en een meeslepende reis op het gebied van schoonheid en welzijn, een echte beleving.

De afgelopen jaren heeft mijn carrière aanzienlijke veranderingen ondergaan, met als hoogtepunt de oprichting van mijn eerste bedrijf. Tijdens deze transformerende reis kwam ik talloze uitdagingen en moeilijke tijden tegen, waardoor ik diepgaande inzichten kreeg in mijn eigen karakter. Te midden van de professionele eisen besefte ik echter dat ik had nagelaten prioriteit te geven aan zelfzorg en eigenliefde. Dit besef zette mij ertoe aan een reis te beginnen waarin ik mezelf herontdekte en ben gaan koesteren.

In mijn privéleven richt ik mijn focus dan ook bewust op persoonlijke groei, met als doel diep in mijn innerlijke wereld te duiken. Ik ben ervan overtuigd dat onze levenservaringen, de mensen om ons heen, onze relaties en de omstandigheden die we tegenkomen, nauw verbonden zijn met onze interne toestand. Door dus prioriteit te geven aan zelfontdekking en een oprecht gevoel van eigenliefde te bevorderen, leg ik de basis voor een meer vervullend en harmonieus bestaan. En dat werkt door in zowel mijn persoonlijke als professionele leven.

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

De mooiste les in het leven is dat alles mogelijk is: je kunt alles bereiken wat je wenst en de persoon worden waarvan je droomt te zijn. Omgekeerd leert de meest pijnlijke les ons dat de menselijke groei stagneert binnen onze comfortzones. Ware ontwikkeling vindt plaats op momenten van tegenslag, wanneer we uitdagingen frontaal aangaan.

Onvoorwaardelijk in jezelf geloven wordt een krachtige katalysator voor succes. Dat is geweldig om te zien! Het tegenovergestelde is ook waar. Als we de verantwoordelijkheid voor ons leven bij anderen leggen en zelfreflectie vermijden, kan dit tot flinke tegenslagen leiden.

Ik geloof heilig in onze kracht om de realiteit waar we van dromen vorm te geven. De sleutel ligt in eerlijk zijn tegenover jezelf, het koesteren van je mentale, emotionele en fysieke gezondheid, hard werken en de focus behouden. Het vermijden van negatieve emoties, jaloezie en kritiek van anderen stelt jouw pad naar persoonlijk succes en vervulling veilig.

Yulia Reznichenko
Yulia Reznichenko

Welk taboe zou jij willen doorbreken?

Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik taboes heb. Ik houd sterk vast aan mijn eigen morele principes, overtuigingen en waarden die echt bij mij horen. Ik vind het belangrijk om angsten, beperkingen en negatieve dingen uit te dagen. Steeds weer probeer ik deze obstakels te overwinnen, zodat ik mijn volledige potentieel kan benutten.

Wat is jouw levensmotto?

Ik ben een onstuitbare dromer. Ik gedij het beste als ik me op onbekend terrein begeef en uitdagingen aanga die niemand vóór mij heeft aangedurfd. Avontuur boeit me, en ik zie overal waar ik kom kansen en positieve aspecten.

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Ontdek wie je echt bent en begrijp je eigen overtuigingen en angsten. Verder: zorg altijd voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid! Stop met constant zoeken naar aandacht of goedkeuring van anderen, maar heb vertrouwen in jezelf, zelfs als anderen dat niet doen. Bedenk wat er mogelijk is en maak een realiteit zonder beperkingen. Wees vriendelijk en vrijgevig, toon respect voor anderen, maar stel ook duidelijke grenzen. Kies ervoor om te vechten voor je doelen, niet ertegen. Een heleboel advies dus!