When in Amsterdam … Kattencafé Kopjes

Al meerdere malen had ik het begrip ‘kattencafé’ voorbij horen komen. Het blijkt dat dit concept in 1998 in Taiwan ontstond en vervolgens enorm aan populariteit won aan in – hoe kan het ook anders – Japan. Gedurende de laatste paar jaren waait dit concept ook over naar het Westen. Zo zijn er al kattencafés in onder andere Londen, Kopenhagen, Parijs en Berlijn.

In Nederland hadden we er tot voor kort nog geen één, maar daar kwam in april 2015 verandering in, toen in Amsterdam de deuren open gingen van Kattencafé Kopjes. Op dit moment zijn er acht katten in Kopjes waar je heerlijk mee kunt kroelen en die je vrijwel eindeloos kunt aaien. Afgelopen week ben ik naar Amsterdam geweest en bracht ik twee uur door in Kattencafé Kopjes.

Onderstaande foto’s hangen in Kattencafé Kopjes en stellen alle behaarde inwoners van het café kort aan je voor.

De totstandkoming van Kattencafé Kopjes

Dertiger Lenny Popelier was samen met haar vriend op reis in Japan, waar ze het idee voor een kattencafé kreeg. Eenmaal thuis hoorde ze dat er in Londen een vrouw was die via crowdfunding geld ophaalde om een kattencafé te openen. Popelier besloot dat ook te doen en in de zomer van 2014 wist ze 33.000 euro op te halen, waarmee ze Kattencafé Kopjes kon openen.

Het pand aan de Marco Polostraat in Amsterdam werd verbouwd tot kattenparadijs en dat valt direct op als je langsloopt of binnenstapt: het ontbreekt de inwoners van Kopjes aan werkelijk waar helemaal niets.

Bezoek Kattencafé Kopjes

Een bezoek aan Kattencafé Kopjes kan ik je zeker aanraden. Je betaalt drie euro per persoon en dan kun je twee uur lang spelen met de katten, ze aaien of gewoon rustig zitten en kijken. Ondertussen geniet je van een kop koffie, kop thee of wat fris met uiteraard wat lekkers. De salted caramel brownie is een aanrader 😉

Andere kattencafés in Nederland

Is Amsterdam je net iets te ver weg, dan zijn er in Nederland nog genoeg andere mogelijkheden om een kattencafé te bezoeken. Inmiddels zijn er namelijk ook cafés in Leeuwarden, Groningen, Utrecht, Den Bosch en Goes.