‘Werk hard en alles valt op zijn plaats’ aldus ROQUEBRUN. onderneemsters Sophie & Chiara

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren. Hoe ze dat doen? En wat hun levensmotto is? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal.

Sophie Hennekens is 27 jaar, single en woont in Amsterdam. Naast uiteten gaan en sporten vindt ze het heerlijk om hele dagen bezig te zijn om haar zelfbruinroutine te perfectioneren. Geen wonder dat ze vanuit deze passie het merk ROQUEBRUN. startte samen met haar beste vriendin Chiara Bakker [26 jaar]. Aan Ladify vertellen ze hoe ze zover gekomen zijn en wat hen drijft.

Waar kunnen mensen jullie van kennen?

Sophie: Mensen kunnen mij van TikTok herkennen, ik ben de co-founder van ROQUEBRUN. Samen met mijn beste vriendin Chiara Bakker heb ik een zelfbruiner merk opgericht met de missie om mensen bewust te maken van de schadelijke effecten van de zon.

Vooral op TikTok kom ik vaak voorbij om op verschillende manieren de missie van ROQUEBRUN. te delen met de Gen-Z doelgroep. Zo deel ik bijvoorbeeld de bekende video’s waarin 1 been wel en 1 been niet met zelfbruiner wordt ingesmeerd om de effecten van ons merk ROQUEBRUN. te laten zien. Zo zien mensen dat het dus echt niet nodig is om uren in de zon te bakken of onder de zonnebank te gaan om een mooie tan te krijgen. We willen iedereen een mooie tan geven zonder schadelijke effecten!

Chiara: Mensen kunnen ook mij herkennen als de medeoprichter van ROQUEBRUN, een merk dat zich inzet om mensen bewust te maken van de schadelijke effecten van de zon en een veilige manier biedt om een mooie tan te krijgen. Onze missie is om mensen te laten zien dat je geen uren in de zon hoeft door te brengen of onder de zonnebank hoeft te liggen om er stralend uit te zien.

2. Waar staan jullie op dit moment in het leven?

Sophie: Op dit moment ben ik echt veel aan het werk en aan het genieten van het leven. Omdat we ons eigen bedrijf ROQUEBRUN. hebben voelt het ook niet of ik aan het werk ben. Daarnaast is het natuurlijk superleuk om zo’n avontuur samen met je beste vriendin te mogen doen!

Chiara: Op dit moment ben ik volledig toegewijd aan het runnen van ROQUEBRUN. Het voelt niet als werk, omdat ik echt geniet van wat ik doe. Het is zo heerlijk om elke dag die vrijheid te hebben en te werken aan je droom!

Wat zijn jullie dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Sophie: Mijn dromen op persoonlijk vlak zijn vrij simpel. Ik wil mijn leven zo vrij mogelijk kunnen indelen. Dat iedere dag anders is en een avontuur, vind ik het leukste wat er is. Ik zou niet vrolijk worden van een standaard 9-5 baan zonder variatie. Mezelf elke dag weer uitdagen en verbeteren op bepaalde vlakken vind ik superleuk! Daarnaast droom ik ervan om een mooi en sterk voorbeeld neer te zetten waar mijn toekomstige kinderen trots op kunnen zijn.

Mijn droom op zakelijk vlak is om echt zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de slechte effecten die de zon en uv-straling op de huid kunnen hebben. Wanneer we als gevolg van dit bewustzijn onze lijn zouden kunnen uitbreiden met nog meer producten en we een vaste community kunnen creëren; dan is mijn doel bereikt.

Chiara: Mijn dromen op persoonlijk vlak omvatten ook het vermogen om te blijven leren, experimenteren en ontdekken en genieten. Op zakelijk vlak is mijn droom om ROQUEBRUN. verder te laten groeien en nog meer mensen bewust te maken van de schadelijke effecten van de zon en uv-straling. Ik hoop dat ons merk een bron van vertrouwen wordt voor mensen die op zoek zijn naar een veilige manier om een prachtige tan te bereiken.

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe hebt mogen leren?

Sophie: De mooiste, pijnlijkste, grootste les die ik tot nu toe in het leven geleerd heb is niet te lang en moeilijk over details blijven nadenken. Als je eenmaal verder gaat met je bedrijf, dan volgen de niet te doorbreken details vanzelf. Gelukkig vult Chiara me hier heel goed in aan. Zij is meer een doorpakker en heeft mij hierin heel erg een nieuwe versie van mezelf laten zien.

Het is superleuk om samen met je beste vriendin een bedrijf op te zetten, maar je vriendschap verandert wel. Iets wat niet per se slecht is, maar wel ‘anders’ en daar moet je dan ook aan wennen. Zeker als je bijna 24/7 samen doorbrengt.

Chiara: De mooiste, pijnlijkste en grootste les die ik tot nu toe in het leven heb geleerd, is dat het belangrijk is om stil te staan bij de belangrijke en mooie momenten in plaats van alleen maar door te gaan zonder terug te kijken. Soms vergeten we hoe waardevol de momenten zijn die we beleven, dit terwijl het juist belangrijk is om van die momenten te genieten en ervan te leren.

Welk taboe zouden jullie willen doorbreken?

Sophie: Het taboe dat je als jonge vrouwen geen serieus bedrijf op kunt zetten!

Chiara: Ik ben het met Sophie eens, je kunt alles wat je wilt met de juiste mensen om je heen.

Sophie & Ciara by Lolamay

Wat is jullie levensmotto?

Sophie: Mijn levensmotto is de laatste tijd echt een versie van “be the maincharacter of your own life”. Ofwel, ga voor je doelen, werk hard, wees aardig voor anderen en zet jezelf op nummer 1.

Chiara: Mijn levensmotto is: “Je kunt doen wat je wilt, begin gewoon”. Als je een droom hebt, aarzel dan niet om de eerste stap te zetten en eraan te werken. Het is de actie die het verschil maakt.

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Sophie: Ik zou mijn jongere zelf het advies geven om niet te veel aan te trekken van andere mensen hun mening. De meeste mensen vinden het intimiderend als je anders of grootser denkt. Als ik nu terug denk aan de jaren dat ik gepest werd, weet ik dat dit mij zoveel pijn heeft gedaan. Desalniettemin kom je ook hier uiteindelijk weer sterker uit. Ik zou zelf nooit mensen een buitengesloten gevoel willen geven. Vandaar dat het zo mooi is om met onze skincare meets tanning iedereen een mooie tan te geven. Ondanks de gevoeligheid van de huid kan iedereen ervan genieten zonder huidschade.

Chiara: Het advies dat ik mijn jongere zelf zou geven, is: “Maak je niet te druk. Werk hard en alles valt op zijn plaats”. Soms maken we ons te veel zorgen over de toekomst, maar het is belangrijk om in het moment te leven en te vertrouwen op hard werken en doorzettingsvermogen. Alles zal uiteindelijk op zijn plek vallen!

Meer te weten komen? Volg Sophie en Chiara op @Roquebrun.tan