Wat een gave camerariemen van Kekke Camerariemen!

De tijd dat met een grote spiegelreflex camera om je nek lopen vooral suffig was en toch wel was weg gelegd voor oude suffe vogelspotters, ligt gelukkig al ver achter ons! Als fervent hobby fotograaf zie je mij tijdens vakanties en weekendjes of dagjes weg ook standaard de hele dag met mijn spiegelreflex camera om mijn nek rond huppelen. Tot nu altijd met mijn standaard camerariem, maar dat duurt niet lang meer. Er is namelijk een ontzettend gave riem van Kekke Camerariemen onderweg! Can’t wait 🙂

Allemaal dezelfde suffe riem

Oprichter Dirk van der Hoeven ondervond het zelf toen hij een aantal jaar geleden zijn eerste spiegelreflex camera kocht en nét zoals alle anderen met dezelfde suffe camerariem om liep tijdens zijn vakantie. Alternatieven waren er niet, dus besloot Dirk zelf iets te gaan ontwerpen. En mét succes! Samen met een vriendin in Hong Kong zijn ze lokale kleermakers gaan bezoeken en hebben ze het plan verder uitbedacht. Juni 2013 ging de shop online.

Kwaliteit

Natuurlijk was het belangrijk dat het een hippe, kekke uitstraling kreeg, maar kwaliteit stond natuurlijk voorop. De stof moet goed aanvoelen, maar bovenal sterk zijn. Ze moeten toch tot 50 kilo kunnen dragen. De binnenkant is gemaakt van neopreen (dat lekkere stofje waar ook duikpakken van zijn gemaakt), wat niet schuurt en veel comfort geeft, wat belangrijk is als je die camera de hele dag om je nek hebt hangen.

Exclusief

Ze zijn nu vooral via de eigen site te verkrijgen (prijs varieert tussen de € 29,95 en € 34,95) en in een klein aantal foto speciaalzaken. Dirk wil wel graag enigszins exclusief blijven. De oplages per stof zijn beperkt, dus op is op en dat maakt het wel zo leuk. Maar dan komt er gewoon elke maand een kek nieuw stofje bij. Wel zo fijn!

De riemen zijn nu verkrijgbaar in vele vrolijke, sophisticated en stevige katoen varianten, neopreen en gaaf leer (compleet met skulls erop). En ze verkopen ook leuke accessoires, zoals een mooi leren lens pocket waar je met gemak je lensdopje en eventueel geheugenkaartjes in kunt stoppen. Ideaal, zeker omdat je hem aan je broek of camerariem vast kunt maken (en je dus nooit meer hoeft te zoeken). Ook is Dirk nu bezig met kekke cameratassen, want zoals hij zelf zegt: “die mogen ook wel eens een opknapbeurt krijgen”.

We can’t wait!