Waarom single zijn met Kerst helemaal niet erg is!

Manify schreef een artikel over hoe je Kerst kan overleven als single man. Overleven? Kerst als single lady is toch helemaal niet erg! De helft minder verplichte familie bezoeken, 3 avonden op stap zonder excuses en een extra lang weekend voor ‘me, myself & I’-time. En dan ben ik nog maar net begonnen..

1. De helft minder familie bezoeken

Heb je een relatie, dan heb je dubbel zo veel familie bezoek. 2 familiediners, 4 bezoeken aan de opa en oma’s. Extra vrije dagen? Nah, voor mij een strakkere planning dan een doorsnee werkdag. Maar jij daarentegen… Met een beetje geluk zie jij jouw hele familie op één kerstdag en heb je die andere dag echt als extra vrije dag! Tijd dus voor dansjes en drankjes!

2. Diner with Friends

Heb je de ene kerstdag gevierd met familie dan heb je de andere kerstdag over voor een diner met vriendinnen. Je kent wel dat etentje dat al zolang op de planning stond, maar er eigenlijk nooit van kwam. Duik de keuken in en nodig je vriendinnen uit. Geen keukenprinses? Zorg dan dat je het zo regelt dat je vriendinnen eten meenemen. Zorg jij voor de drankjes!

3. Kerstfilms op repeat

Geen gezeur dat hij echt niet wéér een cheesy kerstfilm gaat kijken. Na het kijken van  ‘A Christmas Prince’ ga jij vrolijk verder met de volgende Netflix kerstfilm(s). Niemand die jou tegen houdt. Toe aan ‘alone time’? Dan kruip je alleen onder je dekentje op de bank. Anders zou ik zeggen: nodig al jouw mede-single vriendinnen uit! Girls Night Only!

4. Party Time!

Na al die diners, borrels en kerstfilm marathons duik jij met je vriendinnen de stad in. Keuze genoeg aan feestjes waar jullie heen kunnen. 1, 2 of 3 dagen? Jij ziet het wel, want jij hebt iets dat stellen niet hebben: vrijheid! Dus ga erop uit en geniet ervan.

Ben je benieuwd of die ene Tinder date misschien toch relatiemateriaal is? Er is geen betere kans om het te testen dan door een onschuldig “Fijne Kerst” WhatsApp berichtje. Wie weet waar deze avond eindigt…

quotes mistletoe

 

Geen kans van slagen? Dan is daar altijd nog Tinder die in januari vol nieuwe gezichten staat.

Fijne Kerst!