Trending: platform sneakers

Schoenentrendalert: de platform sneakers zijn hartstikke hot! Met deze sneakers met dikke zool ben je net iets langer en geef je jouw outfit een heerlijke 90s vibe! Van Superga’s tot Converse, deze muiltjes wil je aan je voeten hebben deze zomer. Je draagt ze namelijk niet alleen onder een mooie spijkerbroek of shorts met leuke oorbellen, ze geven een zomersjurkje ook nét dat beetje extra. De leukste platform sneakers op een rij.

Superga

Superga, wie kent het merk niet? Superga werd opgericht in 1911 onder leiding van Walter Martiny in Turijn. Het zijn de eerste schoenen geweest die geproduceerd werden met gevulkaniseerde rubberen zolen. Ze komen in alle basic kleuren, maar deze witte zijn toch wel favoriet.

€ 48,99 via Zalando

Converse

Nog zo’n merk met een lange geschiedenis! Converse opende zijn deuren in 1908 in Massachusetts in de Verenigde Staten. In 1917 introduceerde het merk een basketbalschoen – de Converse All-Star – die inmiddels niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. De zolen hebben nu een extra laagje gekregen voor nét dat beetje extra lengte.

€ 84,95 via Zalando

Vans

Nog een Amerikaans merk: Vans, opgericht in 1966 door de broers Paul en Jim van Doren. Het merk richtte zich met name op de skatewereld, maar inmiddels hebben er zoveel type mensen een paar Vans in de kast staan! De rubbere zolen hebben lekker veel grip, handig voor op je skate- of longboard.

€ 84,95 via Zalando

Puma

Puma is het initatief van de Duitser Rudolf Dassler, die in 1984 PUMA Schuhfabrik Rudolf Dassler opende. Tegenwoordig is het bedrijf niet meer in handen van de Duitser, maar timmert het aan de weg om een koppositie te verkrijgen op de sneakermarkt. Dat moet zeker lukken met deze toffe witte platforms.

€ 55,96 via Zalando

Nike

Bill Bowerman en Phil Knight richtten in 1964 hun bedrijf Blue Ribbon Sports op en gingen later de merknaam Nike voeren, naar de Griekse godin van de overwinning. Overwinnen doet Nike niet alleen op het sportveld, maar ook in de straten. Het merk speelt in op de laatste trends en heeft met deze platform sneaker weer een kunstwerkje afgeleverd.

€ 109,95 via Zalando