Trending: de preppy look. Zo draag je hem.

De preppy look is helemaal hot. Stijliconen zoals Olivia Palermo en Chiara Ferragni zien we al veelvuldig gehuld in ruiten, basebaljacks en spencers, maar ook in het straatbeeld zien we de Amerikaanse look terug. Deze items wil je hebben voor het creëren van deze look en zo draag je hem. Trending: de preppy look is terug! Zo draag je hem.

De oorsprong van Preppy

De preppy look kennen we maar al te goed van Amerikaanse merken zoals Ralph Lauren en Tommy Hilfiger. Deze typische elite school look is mega populair en dan ook in veel Amerikaanse tienerseries te spotten. Denk maar aan Blair Waldorf uit de hitserie Gossip Girl en wat dacht je van de outfits in de Spaanse serie ELITE? Preppy, prepster of prep is een stijl die is ontstaan door een Amerikaanse subcultuur van pre-universiteit studenten die later zullen doorstromen naar de Ivy League universiteiten (Harvard, Princeton, Yale..). Elitesporten zoals tennis, rugby, golf en polo zijn duidelijk basis voor deze sportieve kledingstijl die we ook in Nederland terug zien.

Blair & Sabrina in de hitserie Gossip Girl

Preppy items

Wat heb je nodig om een toffe preppy look te maken? Met deze items is jouw preppylook zo compleet: een knitted college sweater of spencer, een mooie blazer, een geruite minirok of pantalon en natuurlijk classy loafers. Andere typische preppy items zijn de rugby trui, alles in tweed, button down blouses, gouden knopen, parels en dat alles in die typische primaire en meer neutrale kleuren.

Shop de look

Is de preppy look iets voor jou? Duik dan snel je kledingkast in want je hebt vast al wat goede items liggen die perfect bij jou preppy look zullen passen. Van een eenvoudige spijkerbroek met rechte pijpen tot een blazer. Wees creatief en niet bang om te mixen en matchen met verschillende stoffen en patronen. Ter aanvulling zetten wij een aantal toffe preppy key pieces voor je op een rij. Veel shopplezier!

Mango € 99,99
S. Oliver € 30,00
Denim Culture € 34,95
Quicksilver € 27,49
Tommie Hilfiger € 89,95
NAF NAF € 64,95
Michael Kors € 184,95
Massimo Dutti € 99,95
Even & Odd € 39,99

Header: PHOTOGRAPH COURTESY OF IMAXTREE