Tip voor tapasliefhebbers: Aqui

Ohhh, is er iets zo lekker als tapas? Als je het aan mij vraagt: niet veel. Zeker niet als het om de tapas van Aqui gaat. Dit is een tapasrestaurant in Numansdorp waar ik inmiddels al een keer of vier met veel plezier heb gegeten. Het leek me dan ook een goed idee om andere liefhebbers van tapas op dit gezellige, sfeervolle restaurant te wijzen 🙂

Over Aqui

Aqui is een Mediterraans tapasrestaurant dat sinds 2006 gevestigd zit in Numansdorp (Hoeksche Waard, Zuid-Holland). Je kunt er genieten van een groot aantal tapas. Daarbij heb je de keuze uit vlees, vis en vegetarisch. Daarnaast zijn er ook wat pizza’s en pastagerechten die je kunt bestellen.

Van woensdag tot en met zondag kun je er onbeperkt tapas eten voor €24,50 per persoon. Dit gaat in rondes: per ronde kun je twee tapas bestellen. Je kunt ook kiezen voor beperkt tapas eten. Dan betaal je €19,50 per persoon. Als je hiervoor kiest, heb je drie rondes met twee tapas per persoon.

Welke tapas heeft Aqui allemaal?

Op de menukaart vind je ruim 35 tapas, waaronder vitello tonato en rundercarpaccio. In combinatie met wat brood met smeersels wat mij betreft een heerlijk begin van de avond! Daarnaast zijn er afgelopen keer heel wat andere gerechten op tafel verschenen, zoals:

  • pastrami met een salade van knolselderij
  • manchego met sherrystroop
  • gegratineerde chorizoworstjes met cheddar & jalapeño pepers
  • Portugese kippendijen in piri piri saus
  • gesauteerde champignons in kruidenboter
  • empanadas met een vulling van geitenkaas
  • kipspareribs van de barbecue
  • en nog veel en veel meer lekkers!

Mijn absolute favoriet bij Aqui zijn de chorizo kroketjes. Ik heb serieus waar nog nooit van mijn leven zulke lekkere kroketten gegeten 😀 Afgelopen keer heb ik ze drie keer besteld, zonder schaamte 😉

En dan als laatste: het toetje. We waren met z’n vieren, dus we hadden een grand dessert voor vier personen besteld. Hier zaten onder andere vier bollen ijs in, in de smaken kokos, pistache, frambozen en mango-passievrucht (als ik het me goed herinner). Daarnaast lag er nog veel meer lekkers op de plank, zoals chocoladecake, crème catalana en soesjes. Een perfecte afsluiting van een perfecte avond. Serieus, ben je ooit in de buurt bij Aqui, ga er dan eten, want daar krijg je gegarandeerd geen spijt van.

aqui-tapas-12