Tea Bar: een walhalla voor theeliefhebbers

Een aantal maanden geleden genoot ik van een High Tea bij Yoghurt Barn. Ik kreeg een tafel vol heerlijke yoghurtjes, zoete en hartige hapjes. En niet te vergeten: thee!

Waarbij veel High Tea’s de thee niet bijzonder is of inmiddels wordt vergeten door een overvloed aan ander lekkers, was dit bij Yoghurt Barn niet het geval. Hier schonken zij verschillende bijzondere smaken losse thee van Tea Bar, waar je oneindig je thee eitje mee mocht vullen.

Wat dacht je van een thee met champagne smaak.. Ja, het kan! Mijn favoriet die dag was de theevariant: notendroom, wanneer ik deze thee dronk leek het alsof ik van een heerlijk stukje gebak aan het genieten was. Maar naast een aantal bijzondere smaken is er ook de keuze uit de meer bekende smaken, zoals verschillende smaken Rooibos, Earl Grey en Groene thee.

teabar-6

Tea Bar Amsterdam

Terwijl ik nog aan mijn High Tea zat, was ik al het hele assortiment van Tea Bar op de website aan het doorspitten. Dit theewalhalla zit in Amsterdam, wat voor mij nou niet echt om de hoek ligt, maar gelukkig kun je gemakkelijk het gehele assortiment aan theeën en meer online bestellen.

Ik was super nieuwsgierig naar wat Tea Bar nog meer te bieden had, naast de bijzondere theeën die ik dronk bij Yoghurt Barn. Namens Ladify kreeg ik de kans om een aantal andere smaken uit het Tea Bar assortiment te testen!
De smaken die ik mocht testen waren allemaal bestsellers, waarvan twee ook de favoriet van Sara: een van de oprichters van Tea Bar. Samen met Fenje opende zij in 2008, Tea Bar Amsterdam aan de Haarlemmerdijk.

Marrakech Mint bio

Marrakech Mint was de eerste thee die ik heb uitgeprobeerd, omdat ik naar deze smaak het meeste nieuwsgierig was. Ik heb een afkeer voor verse mint thee. Ook al ziet het er zo hip uit, ik blijf het idee houden dat ik tandpasta drink en dat hoort niet. Toch is de Marrakech Mint mij redelijk goed bevallen. De thee smaakt in eerste instantie kruidig en in de nasmaak voegt de pepermunt zich toe. Een leuk drankje om eens wat van een andere cultuur te proeven!

Energy Booster

Deze thee bestaat uit een kruidenmelange met gember. Gember heeft een specifieke smaak en geur die misschien niet iedereen lekker vind. Vooral de geur vind ik vaak overheersen, maar wanneer gember zich mengt met andere smaken is het een lekkere toevoeging. Deze thee schijnt een goede vervanging te zijn voor koffie in de ochtend, maar hier kan ik geen uitspraak over doen. Mijn latte macchiato bestaat namelijk vooral uit melk, met een heel klein beetje koffie, om de melk wat smaak te geven.

Hello Sunshine Bio

Van deze vier smaken is Hello Sunshine Bio mijn tweede favoriet. Ik kan de smaak niet heel goed vergelijken met andere theeën, maar ik denk dat die het meeste in de buurt komt van groene thee, maar dan wat minder scherp en meer kruidig. Op zich logisch aangezien deze thee bestaat uit een samenstelling van witte en groene thee, rozen, gouds- en korenbloesem.

Rooibos Bio

De Rooibos Bio is zoals een Rooibos thee moet zijn: de bekende smaak, kleur en geur! Als je even geen trek hebt in bijzondere smaken kun je altijd terug vallen op deze variant. Rooibos doet het altijd goed, maar ook deze variant vond ik door zijn milde smaak beter dan uit een theezakje.

Wat ik vooral lekker vind aan de theeën van Tea Bar is de milde smaak (ik blijf het herhalen). Vaak hang ik mijn theezakje maar heel kort in mijn glas, omdat ik niet houdt van de sterke smaak die een thee zo snel krijgt, maar deze thee kun je gerust een aantal minuten in je glas laten staan. Naast de milde smaak proef je goed de verschillende ingrediënten waar de thee uit is samengesteld. Zo zouden alle theeën toch altijd moeten zijn!?

Notendroom blijft voor nu toch mijn favoriet en ik kan niet wachten om een zakje thee te bestellen. Of twee, want de website staat vol met smaken die ik wil proberen. Nu moet ik mijzelf nog even weten in te houden om niet al een grote online bestelling te plaatsen, want mijn bezoekje aan het theewalhalla in Amsterdam op de planning. Wie gaat er mee?