Voor wie van kaas houdt is dit Savoyaarde recept een echte must-taste! De Tartiflette is een typisch ovengerecht uit de Savoyaarde keuken. Na een koude dag in de sneeuw is niets lekkerder dan een stevige warme hap. Natuurlijk moet je eens naar de Franse Alpen afreizen om de échte tartiflette te proeven, maar om je alvast een idee te geven delen wij hier het recept voor thuis!
Ingrediënten
Wat heb je nodig? Pak een pen en papier en write down:
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 250 gram spek in blokjes
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 Reblochon kaas
- Peper
Bereiding
- Kook de aardappelen met een snufje zout gaar.
- Snijd de ui in dunne ringen, pers de knoflook en bak deze samen met de spekjes in een pan.
- Verdeel de helft van de ui, knoflook en spekjes over de bodem van een ovenschaal.
- Snijd je gekookte aardappelen in dunne plakken en bedek de eerste laag met spekjes in de ovenschaal.
- Verdeel de andere helft van het mengsel met ui en spekjes over de aardappelen in de ovenschaal en breng op smaak met peper.
- Schraap de schil van de reblochon, snijd de kaas in twee identieke schijfvormen en leg deze bovenop in de ovenschaal met de kaaskant naar boven.
- Verwarm het geheel gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Serveren
Serveer het gerecht met een frisse salade en wat stokbrood. Wil je het geheel helemaal compleet maken, dan drink je er natuurlijk een overheerlijk wijntje uit de regio bij. Eet smakelijk!
Foto in header: ©Savoie Mont Blanc