Als perfectionist een eigen business runnen: T-Nhi is founder van MAYLI Jewels

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren. Hoe ze dat doen? En wat hun levensmotto is? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal.

T-Nhi Pham (32) is founder en creatief directeur van MAYLI Jewels, een online sieraden webshop waar menig hartje sneller van gaat kloppen. Nog voordat ze haar opleiding Fashion, Branding & Marketing in Denemarken had afgerond, stortte zij zich op het uitbouwen van haar sieraden business. Ze reisde de wereld over voor het verzamelen van materialen en het opdoen van inspiratie voor haar collecties die inmiddels bekendstaan om hun eenvoud en fijne bewuste creaties. Wij spraken T-Nhi over haar business, dromen en ambities.

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Als je mij kent, dan zou dat kunnen zijn van de lifestyle events die we met ons merk ieder weekend organiseren. Na bijna 10 jaar evenementen te hebben gedaan in heel Nederland en België, ben ik nog altijd heel erg dankbaar dat ik onze doelgroep face-to-face mag ontmoeten. Het is voor MAYLI belangrijk dat ik de mensen ontmoet omdat we niet zomaar sieraden verkopen; we delen een verhaal. Zo ga ik voordat ik überhaupt begin met ontwerpen op reis op zoek naar edelstenen. Ik geloof namelijk dat iedere edelsteen een eigen energie en betekenis met zich meedraagt, iets wat ik belangrijk vind om te voelen en te kunnen delen tijdens deze bijeenkomsten met onze community.  Ik voel me zo enorm dankbaar wanneer een sieraad met een specifieke edelsteen bij de juiste persoon terecht komt. Een onbeschrijflijk gevoel.

Waar sta je op dit moment in het leven?

Ik bevind me momenteel op een geweldig en interessant punt in mijn leven. Mijn twee kinderen, Noah (5) en Philou (4), gaan nu allebei naar school, en MAYLI groeit uit tot wat ik me altijd had voorgesteld! Dit brengt veel uitdagingen met zich mee en het vereist het nemen van veel risico’s. Iets wat me soms best veel angst aanjaagt, maar tegelijkertijd brengt het precies de juiste hoeveelheid opwinding voor de nieuwe dag die komen gaat! Ik heb het gevoel dat ik nog maar net begonnen ben.

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Toen ik in 2014 samen met mijn man het bedrijf oprichtte, zei ik tegen hem dat we zouden beginnen met wat ons budget ons toelaat, maar dat ik uiteindelijk wil eindigen met ethisch gerecycled goud en diamanten. Sinds dit jaar is het me gelukt om precies dat te lanceren en ik kan dan ook niet trotser op ons harde werken zijn! We hebben zojuist een collectie van gerecycled goud gelanceerd die een perfect imperfect leven symboliseert, precies zoals ik me voel over waar ik vandaag ben. Mijn nieuwe doel is om door te blijven groeien en mijn eigen atelier te hebben waar ik mijn verhaal kan blijven delen en klanten kan helpen hun waardevolle sieraden te vinden. Wat betreft mijn persoonlijke doelen denk ik dat je je als zakenvrouw, of als werkende vrouw in het algemeen, altijd een beetje schuldig voelt dat je niet genoeg tijd met je familie doorbrengt. Daarom ben ik voortdurend op zoek naar een goede balans tussen mijn gezinstijd, mijn eigen tijd en mijn zakelijke tijd.

T-Nhi is founder van MAYLI

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

In de afgelopen jaren heb ik het gevoel gehad erg druk bezig te zijn geweest met het creëren van een perfect leven voor mezelf. Daarmee bedoel ik dat ik een prachtig huis wilde hebben dat altijd netjes opgeruimd is, dat het avondeten iedere dag stipt om 17:00 uur op tafel zou staan en ik altijd de beste versie van mezelf zou zijn; de beste moeder, de beste echtgenote, vriendin, zakenvrouw en ga zo maar door. Hier deed ik hard mijn best voor, tot op het punt dat ik het gewoonweg niet meer kon. Dus begon ik, en leer ik nog steeds, om geen perfectie van mezelf te verwachten en me gewoon te richten op mezelf zijn. Ik leer mezelf dat het oké is om te vertragen en dat het niet erg is wanneer ik mijn to-do lijst van die dag niet af heb, het huis niet opgeruimd is of het eten niet op tijd op tafel staat. Soms ben ik namelijk gewoonweg niet in staat om het speelgoed van de kids op te ruimen, en wil ik gewoon een middag vrij kunnen nemen om bijvoorbeeld te gaan winkelen. Niets in het leven is perfect, dus waarom zou ik dat wel van mijzelf verwachten?

Welk taboe zou jij willen doorbreken?

Als sieradenontwerper zeg ik het taboe op het combineren van zilver met geelgoud! Ik draag zelf alles door elkaar, en het is zoveel leuker. Het gaat om de juiste combinatie, balans.

Wat is jouw levensmotto?

Soms kost het tijd. Niet altijd verlopen dingen volgens ons schema en dat is prima.

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Ontspan en geniet van jouw reis. Het zal hobbelig zijn, maar het komt helemaal goed en beter dan ooit!

Benieuwd naar het werk van T-Nhi? Check de website van MAYLI.