Steffy Roos du Maine weet van spiritualiteit & business de gouden combi te maken

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren. Hoe ze dat doen? En wat hun levensmotto is? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal.

Steffy Roos du Maine is 36 jaar oud en woont met haar kersverse man (ze trouwde dit jaar!) in het mooie Amsterdam. Ze is naar eigen zeggen schrijver, spreker, podcasthost, ondernemer, maar bovenal een dromer. En groots dromen, dat doet zij. Wie haar socials bekijkt voelt aan alles dat deze powervrouw een groots en meeslepend leven nastreeft en bovenal geniet. Wij wilden meer weten over deze dame en spraken af voor een kop koffie.

Waar kunnen mensen jou van kennen? 

Waar mensen mij van zouden kunnen kennen? Misschien van mijn boeken: Ongelimiteerd Leven (een zelfontwikkelingsboek om jouw droomleven te creëren) en Mindful & Miljonair (de spirituele gids voor zakelijk succes)! Of van de bijbehorende kaartendecks, cursussen of podcast. Ik doe een hoop! 

Verder spreek ik regelmatig, op bijvoorbeeld de Selfmade Summit, Happy Festival of bij de Entrepreneurs Organization. Maak ook op insta ben ik erg actief (@steffyroosdumaine), dus dat kan natuurlijk ook! Ik kwam er laatst achter dat ik al mijn recente vriendinnen via Instagram heb leren kennen haha. En als je net zo oud bent als ik, dan ken je me misschien nog als partygirl van Jort Kelder of presentatrice van de Amsterdam Fashion Week.  

Steffy Roos du Maine
credits: Kirsten van Santen

Waar sta je op dit moment in het leven? 

Om van mijn bedrijf (Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht) een succes te maken, heb ik jarenlang keihard gewerkt. Dat ging goed (voor mijn 30e was het al een miljoenenbedrijf) maar met mijzelf ging het ondertussen helemaal niet zo goed… Zes jaar geleden ging ik naar Burning Man en dat bleek het begin van mijn spirituele reis. Ik dacht eerst nog dat dat spiriwiri gedoe slecht zou zijn voor de business, maar het tegendeel bleek waar. Na een aantal jaren ging het beter dan ooit: de omzet steeg van 2 naar 7 miljoen en het team van 20 naar 60 medewerkers, terwijl mijn werkweek daalde van 80+ naar 10 uur voor dit kantoor. Dat is nu mijn missie geworden, spiritualiteit & business een normale (en zelfs gouden) combinatie maken.  

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak? 

We gaan wellicht volgend jaar naar New York verhuizen, dus een Engelstalig boek of cursus is wel een droom! Aan de andere kant is op een boerderij wonen en de hele dag wildplukken en hele gave gefermenteerde producten maken ook een droom. Tja, ik ga echt van hot naar her haha, maar ik ben vooral van mening dat mijn leven op dit moment echt al zó’n droomleven is! Ik voel me echt mega gelukkig.  

Steffy Roos du Maine
Credits: Mirthe Photography

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd? 

Dat ik zelf de grootste saboteur ben van mijn eigen geluk, succes en dromen. Het is zo makkelijk om anderen, het universum of dom ongeluk de schuld te geven (en soms ook wel even lekker), maar als ik terugkijk zijn ik en mijn innercriticus altijd de grote boosdoener. Andersom werkt het gelukkig ook, en dat gebeurt gelukkig vaker: als je in jezelf gelooft en gewoon gaat doen, ontstaan er zulke mooie dingen! Minder piekeren, meer genieten, is dus wel de mooiste les.  

Welk taboe zou jij willen doorbreken? 

Het taboe op geld. Vooral als vrouwen mogen we best wat trotser zijn op wat we bereiken, zodat we een voorbeeld kunnen zijn voor andere meisjes en vrouwen. Met altijd maar bescheiden zijn inspireren we niemand. In een land waar we als vrouwen nog steeds minder verdienen (met een salariskloof van 7.4%) en er zo belachelijk minder wordt geïnvesteerd in vrouwelijke ondernemers of bedrijven met een vrouw aan het hoofd (0.6-1.6% van alle investeringen, wtf) lijkt dat me hoognodig. Alleen door open te zijn over geld, wat we verdienen en wat we waard zijn, kunnen we dit rechttrekken.  

En om hulp vragen voor (mentale) problemen. Ik probeer dat op mijn kantoor ook bespreekbaar te maken. Zo ben ik er eerlijk over dat ik psychische hulp heb gezocht om van mijn boulimia af te komen en het soms wat rustiger aan doe en hulp vraag aan mijn management team als ik teveel stress heb. We kunnen elkaar alleen maar helpen als we eerlijk durven te zijn.  

Wat is jouw levensmotto? 

Droom groots, start klein. Zoveel mensen komen bij mij met hun grootste dromen – en dat vind ik geweldig. Wat ik altijd adviseer is: begin gewoon nu, met iets kleins. Ik zie vaak dat mensen blijven hangen in een grote droom, en het idee zo groots en ver weg lijkt, dat ze helemaal maar niet beginnen. Zonde. Kijk wat de allerkleinste stap is die je nu direct kan zetten, en begin daarmee. Dan kom je in beweging. Laat jezelf, je omgeving en het universum zien dat je je droom aan het waarmaken bent. En dan komt de rest vanzelf!  

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven? 

Lekker dromen, ze komen allemaal uit! Als kind was ik al een mega dromer. Ik ben opgegroeid in de bijstand, maar had altijd het vertrouwen dat ik later rijk zou worden. Ook beloofde ik mezelf plechtig dat ik in Parijs ging wonen en aan de Sorbonne zou studeren toen ik als kleintje voor deze Parijse universiteit stond. Naar de grote stad verhuizen, met een fantastische man trouwen, de wereld rondreizen… Alles is uitgekomen, bizar eigenlijk! 

Maar ik zou ook zeggen: lekker genieten. Als kind had ik daar geen moeite mee, ik heb een geweldig leuke en zorgeloze jeugd gehad dankzij een spontane en lieve moeder. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer bewijsdrang ik kreeg, en hoe harder ik ging werken. Daardoor vergat ik soms te genieten.  

Steffy Roos du Maine
Credits: Kirsten van Santen, Selfmade Summit