Shop ‘til You Drop in de Designer Outlet in Roermond

Als we naar Amerika op vakantie gaan, proberen we op de heenweg een koffer leeg te laten. Deze nemen we dan goed gevuld mee naar huis met kledingaankopen van outlets. Tegen de tijd dat onze sneakers beginnen te verslijten, denken we met heimwee terug aan de fantastische prijzen van de outlets daar. Toch maar eens afreizen naar een Designer Outlet in Nederland dan! Als we aankomen bij de Designer Outlet in Roermond zien we vol verbazing dat dit er exact hetzelfde uitziet als in Amerika, van de layout van de parkeerplaats tot de inrichting van het shopgebied.

Designer Outlets

In Amerika is het een bekend verschijnsel, de fashion/designer outlets. In 2001 is dit concept overgewaaid naar Nederland en werd de eerste outlet geopend. Op dit moment zijn de drie grootste fashion outlets in Nederland Batavia Stad in Lelystad, Rosada Outlet in Roosendaal en McArthurGlen Designer Outlet in Roermond. De Designer Outlet in Roermond heeft meer dan 200 winkels waar onder andere kleding, schoenen en modeaccessoires worden verkocht. Als je opzoek bent naar voordelige merkkleding, ben je hier aan het juiste adres. Er worden namelijk oudere collecties en restartikelen verkocht met hoge kortingen die op kunnen lopen tot wel 70%! Zo kochten wij bijvoorbeeld een broek van Levi’s voor maar 30 euro, omdat de kleur van de spijkerbroek van een oude collectie was. Het is mij nog nooit opgevallen dat iemand in een ‘nieuwe’ blauwtint spijkerbroek liep. Je moet ‘oude’ collectie dus met een korreltje zout nemen. Ben je op zoek naar nieuwe sneakers? Voor nog geen 30 euro kun je hier nieuwe Nike’s op de kop tikken! Je moet soms wel geluk hebben met je maat, en natuurlijk zal je niet alle modellen even mooi vinden. Het loont dus om vaker terug te komen. Verder vind je hier merken zoals Diesel, Nike, Miss Sixty, Guess, Tommy Hilgifer, Calvin Klein en Puma.

Roermond

De Designer Outlet in Roermond is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto is het maar 30 minuten rijden vanaf Eindhoven. Voor 3 euro kun je er de hele dag parkeren. Heb je even een break nodig tijdens het shoppen, loop dan in 5 minuten naar het prachtig historische centrum. Hier zijn veel monumenten te vinden, zoals het historisch stadhuis en de Sint-Christoffelkathedraal. Ook zijn er veel leuke eetgelegenheden te vinden. Als je iets speciaals zoekt, ga dan eens lunchen bij het Arresthuis. Dit is een Van der Valk hotel waarin het restaurant Damianz gelegen is. Het Arresthuis is de vorige eeuw een gevangenis geweest. Dit thema is in ere gehouden. De celblokken zijn in originele staat, maar van binnen omgetoverd tot luxe hotelkamers. Ook is de sfeer van toen behouden bij een bezoek aan de toiletblokken. Op de wc zit je opgesloten achter een zware celdeur! De inrichting van het restaurant is chiq modern. Wij bestelden een lunchmenu, waarbij we naast twee creatieve gerechten ook verrassende amuses kregen. Het is niet het goedkoopste restaurant wat er te vinden is, maar de kwaliteit is uitstekend. Loop niet in je kortje broekje en rockband t-shirt naar binnen, maar doe even dat nieuwe blouseje wat je net gekocht hebt aan. Dit restaurant is echt een aanrader!

Shop ‘til You Drop

Na deze uitgebreide lunch van 2 uur was er nog voldoende tijd over om te shoppen. De outlet is namelijk ieder dag geopend open tot 20.00 uur! Wil je voordat je naar huis gaat met tassen vol nieuwe kleding nog even je maag vullen? Ook in de outlet zelf zijn genoeg restaurants en cafés. Je kunt er lekker eten bij bijvoorbeeld La Place, Piet Friet of Chris Vis.

Al met al is dit de perfecte plek voor een gezellige dag shoppen!