Rollende Keukens en andere toffe Food Truck Festivals!

De lente is er en dat wil zeggen dat het festivalseizoen in volle gang is. En daar worden wij bij Ladify heel blij van! We hebben al een aantal toffe achter de rug, maar er gaan er zeker nog velen volgen. De meesten staan natuurlijk in het teken van gave bands en de nieuwste muziek, maar ik vind het persoonlijk bijzonder fijn als ze dat gaan combineren met mijn andere passie, lekker eten en drinken! En daarom worden wij extra blij van alle leuke food truck festivals die er zijn dit jaar!

Rollende keukens

En toen was daar vorige week de koningin onder de food truck festivals! Diegene waar het allemaal mee begonnen is: De Rollende Keukens! Het terrein van de Westergasfabriek in onze hoofdstad was, zoals vanouds, weer omgetoverd tot soort van grote eet camping met zijn nostalgische caravannetjes met de meest uiteenlopende keukens. Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van curieuze BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen. Persoonlijk mijn ogen weer uitgegeken. Vooral op de gave rookovens met 1 van mijn favorite dishes ever…..Pulled Pork! Die hoort gewoon langzaam gegaard te zijn in een echte rookoven. Alleen van de geur alléén al ga je watertanden! Maar ook een broodje gefrituurde kaas….mmmm! Ik hoor je denken, kaas uit de vetpan?!! Nou, als je die kaas in een tempura beslagje doet, kort frituurt (voor een knapperig korstje) die kaas dan op een mooi biologisch broodje doet, met verse spinazie, een lente uitje, grove mosterd en heerlijke oude zoete balsamico….dan snap je volledig wat ik bedoel! Genieten!

Laid back

Het leuke van de Rollende Keukens (en van andere food festivals) is vooral de laid back sfeer, doordat iedereen gewoon gezellig bij elkaar aan tafel aanschuift of bij elkaar op het gras zit onder het genot van een hapje, drankje en een leuk muziekje. Nee niet de bekende namen, maar gewoon verassend leuke lokale bandjes. Leuk! Dat relaxte begint eigenlijk al bij het feit dat je niet als een malle al een half jaar van te voren ‘in de rij hoeft te gaan staan’ voor kaartjes. Nee, de food truck festivals zijn vaak gratis toegankelijk. Wel zo prettig. En nee….je betaalt echt geen 6 euro voor een biertje om de gratis entree te compenseren. We betaalden voor een goed glas getapt bier 2,50 met eenmalig 1,50 ‘borg’ voor het glas. Dat is dan je soort van ‘entree’. Leuk voordeel is wel dat je je glas mee naar huis mag nemen.

Ook zin om te gaan?

Dat kan! Voor de rollende keukens moet je nog tot volgend jaar wachten, maar Food Truck Festival Trek gaat dit jaar het hele land door en is ook zeker een bezoekje waard. Maar liefst in 8 verschillende steden zal er een groot openlucht restaurant ontstaan, dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt. Check de site van Trek om te kijken welke data je in je agenda moet blokken en hopelijk zien we je daar!