Review: The Konjac Sponge

Je gezicht en lichaam goed verzorgen is zo belangrijk! Ik vind het persoonlijk heerlijk om lekker lang te douchen, maskertje te nemen en mijn haar eens extra aandacht te geven. En op dat fijne ritueel heb ik nu een nieuwe aanvulling : The Konjac Sponge!

The Konjac Sponge

The Konjac Sponge is zoals de naam al doet vermoeden 😉 een spons! Er zijn vele varianten beschikbaar maar voordat ik je daarover meer vertel, er is een gezichts en lichaams sponge verkrijgbaar. Voor deze review heb ik de Facial Puff Konjac Sponge en de 6 Wave Body Konjac Sponge getest.

Goede reiniging is erg belangrijk. Met deze fijne spons heb je binnen no time een schoon en fris gevoel. De spons is gemaakt van de Konjac wortel en is daarom rijk aan talloze minarelenextracten. De spons gebruik je voor een natuurlijke en effectieve reiniging van je huid. Niet voor niets heeft The Konjac Sponge Company meerdere internationale beauty awards gewonnen!

Diverse varianten

Het vernieuwde assortiment in Nederland bestaat uit totaal twaalf gezichts- en lichaamssponzen. Zo is er voor ieder huidtype de geschikte spons. Heb je last van een gevoelige huid? Kies dan voor de Bamboo Charoal spons met toevoeging van mineraalrijk kool. De spons gaat ongeveer 3 maanden mee en je kunt hem zowel in de ochtend als avond gebruiken. Ook is de spons geschikt om je make-up mee te verwijderen. Ideaal dus!

Hoe gebruik je het?

  1. Zorg ervoor dat de spons goed gehydrateerd is zodat het een zachte spons wordt.
  2. Masseer de huid in draaiende bewegingen (je kunt hiervoor eventueel je eigen reinigingsmiddel gebruiken maar dit is niet noodzakelijk).
  3. Spoel de spons na gebruik goed op en hang hem op in een droge en geventileerde ruimte zodat hij goed kan drogen.

Review

Ik heb zowel de gezichtsspons als de lichaamsspons op hetzelfde moment gebruikt onder de douche. Aan de gezichtsspons hing een draadje en op daarom kon ik hem na gebruik handig ophangen om te laten drogen.

Zoals eerder gezegd heb ik de sponzen eerst goed nat gemaakt en daarna begon ik voorzichtig aan mijn gezicht. Super zacht en een heel fijn gevoel! Het deed me meteen aan mijn relax momentje bij de schoonheidsspecialiste denken maar nu had ik dat gevoel onder mijn eigen douche. Love it! Daarna mijn lichaam met Rituals schuim ingezeept met de lichaams spons. Nog meer schuim als normaal én een heerlijk zacht huidje na afloop. Zoals je kunt lezen ben ik echt fan van The Konjac Sponge!

Ook benieuwd geworden? Je kunt de spons onder andere bij Douglas kopen vanaf € 12,95. Ik zeg probeer het zelf eens!