Restaurant tip: Herengracht aan de jawel…Herengracht in Amsterdam

Lekker een dagje naar Amsterdam! De ladies van Ladify zijn regelmatig te vinden in onze mooie hoofdstad. Is het niet om een dag goed te shoppen in de 9 Straatjes, Utrechtsestraat en de Haarlemmerbuurt, dan wel om een beetje cultuur te snuiven en te genieten van de mooie grachtenpandjes. Maar er is nóg een goede reden om naar de big city te gaan. En dat is vanwege haar grote diversiteit en keus aan goede eettentjes. En tja…lekker eten en drinken doen we natuurlijk graag en we hebben er weer een favorietje bij hoor: Herengracht Restaurant & Bar aan… je raadt het al… de Herengracht 435.

Stoere huiskamer

Ter hoogte van de Leidsestraat vind je dit mooie sophisticated tentje met een mooi terras aan de voorkant, lekker aan de gracht. Perfecte plek om mensen te kijken en in de zomer lekker van het zonnetje te genieten. Binnen is het een mooie mix van een moderne warme huiskamer met een stoer randje. Ontzettend sfeervol, zeker door de hoogteverschillen. Hierdoor ontstaan er allemaal een soort van aparte kamers en is het dus perfect om met een groep te gaan borrelen of eten. En wat heel verrassend is: achter het restaurant zit een behoorlijke binnentuin. Erg gezellige plek om een drankje te doen, zelfs in de winter.

Perfection

Op de kaart staan eigenlijk geen dingen die wij niet lekker vinden 😉 Vooraf gaan wij voor de gerookte runderrib-eye met een rauwe champignonsalade en truffeldressing en voor de Sashime van MRIJ rund met een Oosterse dressing en hazelnootcrunch. Ik geloof niet dat ik ooit zo’n lekkere malse zachte runder sashimi op heb! Zo zacht en perfect qua smaak.

You got me!

Van Steak tartaar tot gekonfijte eendenbout en een mooie Herengracht burger. Het is minstens net zo moeilijk kiezen uit de vele hoofdgerechtjes. We gaan uiteindelijk voor de gebakken forelfilet met aardappelpoffertjes, crème van peen, mini bospeen & beurre blanc met kappertjes én de gebraden sukade met gekonfijte aardpeer, Bloemendaalse gele kool, & jus van donker bier van Brouwerij ’t IJ. Een jus van mijn all time favorite bier van Brouwerij ’t IJ, you got me! Ware smaaksensaties kunnen we jullie garanderen.

Toetjes

Toetjes. Hard to resist them! Het wordt een overheerlijk kaasplankje en het toetje van de dag: witte chocolade mousse met huisgemaakt sinaasappelijs en een krokantje erbij. En wéér worden we absoluut niet teleurgesteld.

Dit alles met 1 van de vele mooie wijnen die er op de kaart te vinden zijn, maakte het een absolute aanrader om een keer naar toe te gaan. En ben je niet van de wijn….. no worries, ze maken ook hemelse cocktails. Ook niet verkeerd!

Zeker doen!

Kortom…….. ben je in Amsterdam, ga er dan zeker een keer eten! Locatie is super, de sfeer heel gemoedelijk, het personeel erg leuk en behulpzaam en het eten hemels! En de prijzen vallen gelukkig ook nog heel erg mee. Je hebt er een mooi driegangen menu voor € 29,50 en de hoofdgerechtjes liggen tussen de € 17,50 en € 23,50. Helemaal prima dus.

Ps. Feestje? Ook dat kan bij Herengracht! Zoals we al melden, door de vele verschillende ruimtes perfect voor een verjaardag met een aantal personen of een groot knalfeest! Zij maken er een mooi op maat gemaakt feestje van!