Recept: zomerfruitsmoothie met havermout

Als het aankomt op mijn ontbijt, varieer ik daar regelmatig mee. De ene keer eet ik een eierkoek met Nutella of pindakaas en hagelslag. De andere keer kook of bak (soms met spek) ik een ei of omelet. Soms staan er boterhammen op het menu met jam. En soms zijn het twee krentenbollen en een sneetje onbijtkoek. Maar afgelopen weekend stond er iets heel anders op het menu, namelijk een smoothie. Niet zomaar een smoothie, maar eentje met havermout. Iets wat ik nog nooit op had, maar waar ik wel erg benieuwd naar was.

Het schijnt namelijk dat een smoothie met havermout best voedend is, waardoor je de smoothie als volledig ontbijt kunt beschouwen. En je zou helemaal geen hongergevoel hebben na het nuttigen van een smoothie met havermout. Dat wilde ik wel eens testen, dus ging ik aan de slag met het maken van een zomerfruitsmoothie met havermout!

Ingrediënten voor deze zomerse smoothie

Met maar drie ingrediënten heb je al voldoende in huis om deze zomerse smoothie zelf te maken, namelijk:

  • 500 milliliter yoghurt
  • 1 doos zomerfruit (diepvries)
  • 1 zakje havermout (27 gram)

Havermoutsmoothie maken

Het maken van de zomerfruitsmoothie met havermout is nog eenvoudiger dan het smeren van een boterham pindakaas. Je neemt namelijk een blender en daar doe je zowel de yoghurt als het diepvriesfruit als het zakje havermout in. Vervolgens deksel op de blender, knop omdraaien en even een half minuutje laten draaien. Vervolgens giet je de smoothie in een glas en je kunt ontbijten!

De smoothie was lekker en vulde goed. Ik heb zeker een paar uur geen honger gehad en dat is altijd fijn. Niks is namelijk zo vervelend als goed eten en daarna nog steeds honger hebben!

Alternatieven voor de zomerfruitsmoothie met havermout

Omdat ik nog een paar zakjes havermout heb liggen, heb ik de volgende dag nog een smoothie gemaakt. Nu heb ik de gebruikte yoghurt vervangen door vanilleyoghurt en dat was nóg lekkerder. Net iets zoeter, heerlijk 😀 En in plaats van één doosje fruit, heb ik twee doosjes gebruikt, waardoor de smoothie iets dikker van structuur wordt.

Wat je ook nog zou kunnen doen, is een deel yoghurt en een deel melk gebruiken. Of kiezen voor andere soorten diepvriesfruit. En is bepaald fruit ‘in het seizoen’, dan is vers fruit natuurlijk ook altijd een aanrader!