POWERVROUWEN || De sterke, modern feministische dames van Het Lief Dagboek

GRLPWR, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven te vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en gaan opzoek naar die dromen…

De dames van Het Lief Dagboek: Mercedes Coco en Emeline Bakker. Een site die begon met columns en anekdotes over seks, mannen en het nachtleven, waar nu juist ook kwetsbare verhalen door sterke, modern feministische vrouwen een podium vinden. Binnen een jaar groeiden zij met maar liefst zeven schrijvers en sinds een halfjaar kun je iedere maand een lezingavond van de vrouwen in de Kopstootbar in Amsterdam meemaken!

Waar staan jullie nu in het leven?

Toevallig is dit een onderwerp waar we het de afgelopen tijd vrij vaak over hebben en oprecht: Geen flauw idee. We zijn tevreden, ergens gelukkig, succesvol in wat we doen, maar we zijn nog niet daar waar we uiteindelijk willen zijn. Er valt nog zoveel te behalen. Niet alleen betreft carrière, maar juist ook persoonlijk. Zo zijn we nog zo vrijgezel als het maar kan en leren we dagelijks van onze eigen streken. Eén ding kunnen we wel stellig zeggen: Wij hebben een verdomd leuk leven.

Wat zijn nog dromen?

The Dear Dairy, Mercedes wil een boek schrijven voor haar dertigste, een Het Lief Dagboek bundel wat uiteraard verfilmd wordt, net als het boek van Merc, nog minstens 3 keer smoorverliefd worden, Het Lief Dagboek uitbreiden met talloze verdomd goede schrijvers en heel veel keukentafel avonden met overbodig veel wijn.

Wat is jullie levensmotto?

Zo, we hebben hier weet ik veel hoe lang over nagedacht, maar het belangrijkste is: Blijf altijd trouw aan jezelf en maak op basis daarvan je beslissingen. En neem risico, want fuck it.

Dag vrij, wat gaan jullie doen?

We zouden heel volwassen kunnen antwoorden met een fantastische dagbesteding, maar dan zouden we liegen. We houden nou eenmaal meer van de avond en de nacht dan van de ochtend en middag. Ofwel: Vaak zijn we dan brak van een avond gevuld met wijn, gesprekken en sigaretten. Op zo’n dag loopt de één naar ander we enkel naar elkaar toe, bestellen we eten, bespreken de nacht en al het ander daaromheen nog eens, waarna we rond 17.00 elkaar aankijken: Wijntje?

Tip van de dag?

Trek je mooiste hakken aan, loop met opgeheven hoofd en doe hetgeen wat je niet durft. Dan durf je het namelijk toch.

https://www.instagram.com/p/BlYJ0V_HyWg/

Nog meer GRLPWR lezen? Check hier Roos Dickmann van vorige week!