Pineut! Lekker je eigen likeurtje maken, hoe leuk is dat?!

Je kent het wel….je gaat bij vrienden langs, hebt een dineetje, gaat op de thee bij een vriendin of je moet nog last minute een verjaardagscadeautje scoren?! Met lege handen aankomen wil je niet (en is natuurlijk ook niet zo netjes) dus vaak gaat er een lekker flesje wijn mee (die je dan vaak zelf mee soldaat maakt ;-)) Maar wat is er nou leuker dan een keer met iets unieks aankomen?! Geen standaard flesje wijn dus, maar een DIY neutje, van Pineut! Een onwijs leuk initiatief van Femke en Marlies, de dames achter Pineut.

Way back!

Het maken van likeuren gaat way back! Zelfs al in de 17e eeuw, toen de pakhuizen vol lagen met heerlijke kruiden en specerijen uit alle windhoeken en er volop met alcohol en ingrediënten werd geëxperimenteerd. Hier ligt dan ook de Nederlandse oorsprong van de talrijke likeurtjes die we kennen. Voor elke gelegenheid ontwikkelde men namelijk een lekkere variant.

Deze oude likeuren vormden de inspiratie voor de nieuwe hippe creaties van Pineut! Met namen als Klaar voor een Kus, De wilde Dame, Heilig Neutje en Gelukzalig Neutje wordt je toch gelijk vrolijk en nieuwsgierig naar de smaak ervan?!

Hoe werkt het?

Het principe is simpel, je koopt een mooie oude melkfles (of sinds kort ook een kleinere flacon/veldfles variant) met daarin alle kruiden en specerijen, voegt thuis de alcohol toe, schud elke dag even liefdevol je fles en jouw eigen likeur is binnen no-time klaar! Zo maak je van de Wilde Dame met haar wilde gevriesdroogde aardbeien en verse munt een heerlijk zomers drankje! Is het Heilig Neutje met haar kruiden als kaneel, steranijs, kamille, venkel en anijs een heilzaam zoet kruidig likeurtje! En wat maakt ons gelukkiger als chocolade?! Dat is namelijk het hoofdingrediënt van het Gelukzalig neutje! Je eigen chocoladelikeur in no-time! We like!

Klaar voor een kus

Maar veruit op 1 staat voor ons toch wel de Klaar voor een Kus Neut. Natuurlijk niet alleen vanwege de catchy naam, maar meer vanwege de smaak die wat weg heeft van limoncello en het leuke verhaal erachter! Een fris likeurtje met ingrediënten als limoen, eucalyptus, tijm en pepermunt. De inspiratie voor dit neutje kwam van een likeur uit de tijd dat er nog geen tandpasta bestond. Snel even een verfrissend neutje voordat je iemand een kus gaf. Vandaar de toevoeging van eucalyptus en pepermunt. Mooi excuus om een neutje te nemen, toch?!

Waar koop ik mijn DIY likeurtje?

Wij zijn al fan van Pineut! En wij weten zeker dat jullie voortaan ook niet meer naar die standaard fles wijn grijpen om mee te nemen als cadeautje. Een neutje is veel leuker. Zeker ook om voor jezelf cadeau te doen! Check voor een verkoopadres bij jouw in de buurt de leuke site van Femke en Marlies of koop ze heel gemakkelijk bij Webshops Only in ‘s-Hertogenbosch!