Easy Peasy Pasta alla Norma voor op de dinsdagavond!

Onze Foodie Saskia (The Baking Bucketlist), is de vrouw bij wie je moet zijn voor heerlijke recepten. Voor Ladify brengt ze iedere week een nieuw recept, concept!? Mega lekker, maar niet al te veel moeite. We houden van lekker eten, we houden van heel lekker eten en vinden het leuk om klaar te maken en lekker met een goed glas wijn in de keuken te staan, maar hey, we willen ook stiekem makkelijk en easy go. Dus voila, hier zijn ze…

Niet al te moeilijk…

Soms heb je van die dagen dat je gezond wilt doen.. maar ook zin in mega lekker comfortfood hebt. En dan heb ik meestal zin in pasta. Heerlijk zo’n lekker romige pasta.. maar af en toe is het ook wel goed om een net iets gezondere variant te maken. Deze pasta is dan het perfecte maaltje. Een vegetarische pasta, die wel mega lekker vult. En zoals je gewend bent van The Baking Bucketlist, een niet al te moeilijke maaltijd! Enige tip die ik je wil geven, zorg dat je de aubergine góed bakt. Als je ze niet lang genoeg bakt, krijg je een beetje wollige aubergine blokjes. Zonde van de moeite die je erin hebt gestoken. Dus zet het vuur wat lager en neem de tijd om ze goed te bakken.

VEGETARISCHE PASTA OOK VOOR DE VLEESLIEFHEBBERS!

Mijn vriend was in het begin niet zo’n fan van vegetarische gerechten, hij miste steevast vlees. Maar bij deze pasta kwam hij er pas na een hap of 6 achter dat er geen vlees in zat! Door de aubergine krijg je een stevige pasta waardoor je iets van vlees niet mist! Helemaal goed toch. Wil je deze pasta nog iets gezonder maken, kies dan voor een volkoren pasta of zelfs een plantaardige pasta zoals courgetti.
Wil je de pasta extra feestelijk maken? Ik voegde aan deze pasta alla Norma parmezaanse kaas toe, maar je kan er ook voor kiezen om er kleine mozzarella bolletjes op het einde aan toe te voegen.. Thank me later!

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

2 aubergines
een paar flinke eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
500 gr passata di pomodoro
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
scheutje balsamico azijn
Provençaalse kruiden
Een flinke hand parmezaanse kaas of mozzarella
zout en peper
6 cherry tomaatjes
optioneel: chili vlokken
Tip: Soms is de tomatensaus een beetje zurig, met een klein lepeltje suiker door de saus balanceer je de saus!

BEREIDING

1. Zet een pan met water op en bereid de pasta volgens de verpakking. Zorg dat je bij het afgieten van de pasta een paar scheppen water bewaard voor de saus.

2. Snijd de aubergines in plakken en vervolgens in blokjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de aubergine blokjes goed gaar. Er is niets zo vies als van die fluffy, half gare aubergine. Dus bak ze lekker bruin (maar houd de pan wel in de gaten. Zie de foto hiernaast om te zien hoe ze er ongeveer uit moeten zien.

3. Pers ondertussen alvast de teentjes knoflook en voeg de knoflook toe aan de aubergine blokjes.

4. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak de puree even mee, op deze manier ontzuur je de tomatenpuree. Na een paar minuutjes kun je de passata toevoegen.

5. Breng de saus op smaak met de Provençaalse kruiden, de balsamico azijn en peper en zout. Voeg eventueel wat chili vlokken en een klein schepje suiker toe.

6. Laat de saus een kwartiertje sudderen en voeg dan de parmezaanse kaas toe en de gehalveerde cherrytomaatjes. Smakelijk eten!